Studeren in het buitenland

Tijdens je studie bij Fontys is het, bij de meeste studies, mogelijk om voor studie en/of voor stage naar het buitenland te gaan. Een periode in het buitenland heeft veel te bieden; je leert of verbetert je kennis van een andere taal, je komt in aanraking met andere culturen. De ervaring leert dat een periode in het buitenland een grote bijdrage levert aan je sociale ontwikkeling. 

Studie in het buitenland

Tijdens je studie bij Fontys is het, bij de meeste studies, mogelijk om te kiezen voor een minor in het buitenland. Als je kiest voor de buitenlandminor, kies je voor een half jaar (semester) studeren bij een buitenlandse universiteit. Fontys heeft een groot aantal internationale partners en samenwerkingsovereenkomsten zowel binnen als buiten Europa en tijdens je opleiding zal je geïnformeerd worden over de mogelijkheden. 

Stage in het buitenland

Een buitenlandse stage staat bijzonder goed op je CV en het werkt positief bij het zoeken naar een toekomstige baan. Het vinden van een stageplaats zowel binnen als buiten Nederland is, in de meeste gevallen, een verantwoordelijkheid van de student zelf. Sommige opleidingen hebben een database met mogelijke stagebedrijven maar in de meeste gevallen zal een student zelf een stageplaats moeten zoeken. Tijdens je studie zul je ook over het zoeken en vinden naar een passende stageplaats worden geïnformeerd.

Waar studenten heen gaan

Sfeerafbeelding Fontys

Erasmus+

Erasmus+ (2014-2020) is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Fontys neemt deel aan het Erasmus+ programma en heeft hiervoor het Erasmus Charter for Higher Education toegekend gekregen. Voor meer informatie over de Internationaliseringsstrategie in het kader van Erasmus verwijzen wij graag naar het Erasmus Policy Statement.

Sfeerafbeelding Fontys

Voorbereiding

Wil je graag tijdens je studie naar het buitenland, bereid je dan goed voor. Het is namelijk niet iets wat je snel kunt regelen en het kost flink wat voorbereiding; denk aan bijvoorbeeld taalvoorbereiding, financiën, selectieprocedures, beursaanvragen en eventuele visumaanvragen. Iedere opleiding heeft een coördinator internationalisering die je op weg kan helpen en je kan vertellen wat de mogelijkheden zijn en waar je de juiste informatie kunt vinden.