Eten en uitgaan

Tilburg staat bol van de gezellige plekjes om lekker te ontbijten, lunchen of dineren. Ontdek unieke gebieden als de Spoorzone en het Dwaalgebied. Voor een leuke avond kun je op stap op de Korte Heuvel of het Piusplein, geniet je van liveoptredens in Poppodium 013 of een cultureel uitstapje in de Schouwburg.

Korte heuvel

Op de Korte Heuvel vind je gezellige kroegen, uitgaansgelegenheden en restaurants. Overdag kun je hier voor een zacht prijsje wat eten of lekker terrassen in de zon. ’s Avonds verandert de Korte Heuvel in een gezellige uitgaansstraat. Hier vind je de traditionele studentenkroegen, maar ook kleine barretjes met liveoptredens.

Sfeerafbeelding Fontys

Piusplein

Het Piusplein staat bekend om zijn grote open terrassen en leuke studentenkroegen. Cafés als Brandpunt en Bolle zijn het thuishonk van veel studentenverenigingen en studentensportverenigingen. Dinsdag en donderdag zijn traditioneel de studentenavonden, de biertjes zijn die avonden spotgoedkoop.

Sfeerafbeelding Fontys

Theaters Tilburg

Theaters Tilburg is direct gelegen naast de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, midden in de stad. Het is een inspiratiebron voor (kunstzinnige) studenten. Het grootste culturele centrum van Tilburg heeft een veelzijdig programma, van meeslepend toneel tot de mooiste dansvoorstellingen, bekende musicals en cabaret van het hoogste kaliber.

Sfeerafbeelding Fontys

Poppodium 013

Tilburg leeft voor muziek. Daarom staat het grootste poppodium van Nederland midden in het hart van Tilburg. Iedere week is er een bomvol programma met live-concerten, indoor festivals en dance- en clubavonden. Met een kleine en een grote zaal is er ruimte voor intieme concerten of voor spectaculaire optredens.

Sfeerafbeelding Fontys

Spoorzone

De Spoorzone is hipste plek van Tilburg, vlakbij het centraal station. Waar vroeger locomotieven en wagons werden onderhouden, ontstaat nu een unieke en rauwe omgeving met leuke barretjes, sfeervolle clubs, werkplekken en woningen. De Spoorzone ontwikkelt zich in rap tempo van lelijk eendje tot een populaire plek voor alle Tilburgers.

Sfeerafbeelding Fontys

Piushaven

De Piushaven was vroeger een gebied met veel bedrijvigheid. Nu is het een frisse plek met tal van restaurants en koffietentjes. In de zomer kun je op een van de vele terrassen altijd een plekje in de zon bemachtigen en er zijn tal van evenementen. Het is de ideale plek om tot rust te komen.

Sfeerafbeelding Fontys

Stappegoor

Sport, studie en entertainment komen samen op Stappegoor. Op deze inspirerende plek in het zuiden van Tilburg ligt de onderwijscampus van Fontys. Daarnaast vind je hier een bioscoop, een zwembad, horecagelegenheden, sportcomplex T-Kwadraat, de Ireen Wüst IJsbaan en het IJssportcentrum. Als student sport je hier met een fikse korting!

Sfeerafbeelding Fontys

Dwaalgebied

In het Dwaalgebied loop je tegen stoere speciaalbiercafés aan, vind je knusse eettentjes en tref je de meest uiteenlopende winkeltjes. In de straatjes tussen het centrum en het centraal station ontdek je iedere keer weer verborgen pareltjes. Verdwalen is nergens zo leuk als in het Dwaalgebied.

Sfeerafbeelding Fontys