Associate Degree

Wat is een Associate Degree?

Een Associate Degree is een tweejarige hbo opleiding vol praktische en theoretische kennis. Die kennis is direct toe te passen in je werk. De opleiding wordt afgesloten met een officieel diploma en is een wettelijke graad die tussen mbo-4-niveau en een hbo-bachelor ligt. De studiebelasting bedraagt ongeveer 20 uur per week.

Klaar voor de volgende stap?

Je wilt na je mbo-opleiding verder leren op hbo-niveau, maar vindt een opleiding van 4 jaar te lang? Specialiseren in je werkveld en sneller grote stappen maken? Een Associate Degree is ideaal als je al een tijdje werkt en klaar bent voor een volgende stap!

Voltijd Associate Degree's

Bij een voltijd Associate Degree volg je overdag lessen of colleges, loop je stages, voer je projecten uit en doe je aan zelfstudie.

Op dit moment wordt de volgende Associate Degree opleidingen aangeboden:

 • Small Business en Retail Management

Tweejarig hbo-programma dat opleidt leidinggevende functies in o.a. retail en recreatie. Meer over Small Business en Retail Management.

Deeltijd Associate Degree's

Je kiest voor een deeltijd Associate Degree als je verder wilt in jouw carrière, om bij te blijven in je vakgebied of om je om te scholen. Je combineert studie met je baan en je privéleven.

 • Accountancy

Tweejarig hbo-programma dat opleidt tot assistent accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Meer over Accountancy.

 • Elektrotechniek

Deze nieuwe tweejarige opleiding richt zich vooral op mensen die praktijkgericht zijn en meer diepgang in de uitoefening van hun functie nodig hebben. Meer over Elektrotechniek

 • Ervaringsdeskundige in de zorg

Deze Ad leidt op tot ervaringswerkers in het sociale domein van de geestelijke gezondheidszorg. Meer over Ervaringsdeskundige in de zorg.

 • ICT Service Management

Wil je kwaliteitsverbeterend en vernieuwend bezig zijn in de context van business en ICT? Meer over ICT Service Management.

 • Management in de Zorg

Tweejarig hbo-programma dat opleidt tot operationeel manager in de zorgsector. Meer over Management in de Zorg.

 • Marketing en Sales

Tweejarig, praktijkgericht programma op hbo-niveau leidt op tot wettelijk erkende graad in de marketing. Meer over Marketing en Sales.

 • Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek

Een tweejarige opleiding tot onderwijsondersteuner Consumptieve Technieken. Meer over Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek.

 • Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs

Opleiding voor nieuwe functies in het onderwijs, zoals assistent, instructeur of andere onderwijsondersteuning. Meer over Onderwijsondersteuner Technische Beroepsonderwijs.

 • Technische Bedrijfskunde

In twee jaar kun je opgeleid worden tot een ondernemende, praktisch ingestelde (assistent) manager. Meer over Technische Bedrijfskunde.

 • Werktuigbouwkunde

De keuze om naast je baan voor deze Associate Degree te kiezen betekent voor jou een aanzet tot een meer interessante werkkring met goede beroepsperspectieven. Meer over Werktuigbouwkunde

 • Zorg en Technologie

De zorgsector is enorm in ontwikkeling. Nieuwe technieken en betere apparaten worden steeds ingewikkelder. Hiervoor zijn professionals nodig met verstand van zorg én techniek. Meer over Zorg en Technologie.