Techniek

Ben je geboeid door technische hoogstandjes of nieuwsgierig naar technologische ontwikkelingen? Ben je graag praktisch bezig met het ontwerpen van elektronische producten en systemen? Dan is Techniek waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. Er wacht je een gouden toekomst, want de vraag naar geschoolde technici groeit!

Bij de techniekopleidingen gaat het veelal erom, dat je dingen leert maken. Dat kan een apparaat, een systeem of product zijn. Daar gaat het nodige denkwerk aan vooraf. Wat is de functie, waarvoor dient het precies en voor wie is het bedoeld? Welke problemen lost het op en is het bijvoorbeeld gemakkelijk te onderhouden? Het uiteindelijke resultaat is veelal een concreet product, dat ook daarna door anderen (na)gemaakt kan worden.

Techniek is een breed domein en heeft raakvlakken met onder andere computers, bouwen, ontwerpen, elektro, gezondheid en processen. De opleidingen bij Fontys richten zich op één of meerdere van deze aspecten. Laat je daarom goed informeren over de inhoud van de verschillende opleidingen, zodat jouw ambitie en kwaliteiten het beste tot hun recht komen.
Na je opleiding is de kans groot dat je aan de slag gaat bij één van de vele hightechbedrijven die in de regio Zuidoost Nederland actief zijn. Dit is één van de redenen waarom je bij Fontys tijdens je studie projecten uitvoert in opdracht van deze bedrijven en instellingen. Zo sluit de opleiding naadloos aan bij actuele ontwikkelingen in jouw toekomstige beroepspraktijk.