Je mag jouw studie gaan kiezen en doen wat je zelf leuk vindt. Hoe moeilijk kan dat zijn, toch? Maar waar begin je dan, hoe pak je een studiekeuze aan. Daarbij helpen we je graag.

Hoe gaan we je helpen?

• Studiekeuze stap voor stap
  • Workshop Studiekeuze
  • Whatsapp met studenten en docenten en studiekeuzeadviseurs
  • Opdrachten om je kwaliteiten, interesses en wat je graag doet te ontdekken
  • Handvatten om opleidingen te vergelijken
  • Praktische informatie over het hbo
  • Webinars over studiekeuze

In welke fase zit je?

Kies de stap waarin je je het meest herkent en ga aan de slag.

Stap 1: Ik heb nog geen idee

Heb je nog geen idee welke opleidingsrichting het beste bij je past? Dan is het goed om eerst stil te staan bij jezelf. Wie ben jij en wat past bij jou? Welke onderwerpen interesseren je, wat zijn jouw kwaliteiten en waar ben je graag mee bezig?

Naar stap 1

Stap 2: Ik heb een paar richtingen of opleidingen in gedachten

Je hebt al een idee van richtingen of opleidingen die bij je zouden kunnen passen. Dan wil je een beter beeld krijgen van deze richtingen en opleidingen. Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Welke vakken krijg je en hoe wordt het onderwijs aangeboden? En welke banen kun je er straks mee doen?

Naar stap 2

Stap 3: Ik weet het (bijna) zeker

Weet je al bijna zeker welke studierichting je interessant vindt en welke opleiding je wilt gaan doen? Maar vind je het toch nog lastig om de knoop door te hakken? Sta dan eens stil bij wat je nog tegenhoudt en wat jij nog nodig hebt om jouw studiekeuze te maken!

Naar stap 3

Workshop studiekeuze

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je studiekeuze? Kom dan naar de workshop Studiekeuze! In een klein groepje ga je aan de slag met opdrachten waardoor je beter weet wat voor type persoon jij bent en welke stap jij kunt zetten om verder te komen in je studiekeuzeproces. Het welbekende duwtje in de rug dus, zodat je daarna zelf weer verder aan de slag kunt met het maken van een keuze.

De workshop is geschikt voor jou wanneer je:

• Op dit moment in 4/ 5 havo of 5/6 VWO zit
  • Minimaal 1 studiekeuzeactiviteit hebt ondernomen
  • Graag wilt weten hoe je een stapje verder komt in je keuzeproces
  • Het leuk vindt om hiermee in een groep aan de slag te gaan

Herken je je in bovenstaande punten dan is deze workshop misschien iets voor jou. Onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur sta je tijdens de workshop stil bij wat jij voor type persoon bent, welke richtingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden en kijk je naar welke actie jou helpt om een studiekeuze te kunnen maken. Meld je aan voor één van de beschikbare data.

Dinsdag 9 februari

van 13.30 tot 16.00 uur

Meld je hier aan!

Webinar 'Een studie kiezen'

Een studie kiezen lastig? Niet als je stap voor stap aan de slag gaat. Het begint met wat je zelf leuk vindt en waar je blij van wordt. En natuurlijk met wat de mogelijkheden zijn. Jezelf leren kennen dus en het hbo leren kennen. In dit webinar krijgt je praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Webinar 'een studie kiezen'

Stap voor stap een keuze maken.

Magazines: vraag aan of download

Voor jou

In het handige 'Wat kies jij magazine' staan de opleidingen die je bij Fontys kunt doen overzichtelijk en per onderwerp bij elkaar. Het kan je verder helpen in jouw route naar de juiste keuze!

Voor ouders

Het magazine 'Wat kiest je kind' is staat vol met met informatie en tips voor ouders van kinderen die willen gaan studeren.

De magazines liever per post ontvangen? Dat kan ook, we sturen ze graag beide naar je op.

Klantcontactcentrum

Bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en tijdens Open Dagen.

info@fontys.nl

Whatsapp met een studiekeuzeadviseur

Twijfel je over je studiekeuze? Of weet je niet hoe je een stap verder komt in het maken van je keuze? Stel nu jouw studiekeuzevraag via Whatsapp.

Faciliteiten

Ga je studeren bij Fontys? Wij bieden allerlei faciliteiten om jou een zo goed mogelijke studietijd te bezorgen.