Je studie kiezen, zelf aan de slag

Je mag jouw studie gaan kiezen en doen wat je zelf leuk vindt. Hoe moeilijk kan dat zijn, toch? Maar waar begin je dan, hoe pak je een studiekeuze aan. Daarbij helpen we je graag.

Hoe gaan we je helpen?

• Studiekeuze stap voor stap
  • Whatsapp met studenten en docenten
  • Opdrachten om je je talenten te ontdekken
  • Handvatten om opleidingen te vergelijken
  • Praktische informatie over het hbo
  • Webinar ouders en jouw studiekeuze

In welke fase zit je?

Kies de stap waarin je je het meest herkent en ga aan de slag.

Stap 1: Ik heb nog geen idee

Heb je nog geen idee welke opleidingsrichting het beste bij je past? Dan is het goed om eerst stil te staan bij jezelf. Wie ben jij en wat past bij jou? Welke onderwerpen interesseren je, wat zijn jouw kwaliteiten en waar ben je graag mee bezig?

Naar stap 1

Stap 2: Ik heb een paar richtingen of opleidingen in gedachten

Heb je een richting gekozen maar heb je nog geen idee welke opleiding je wilt gaan doen? Dan wil je een beter beeld krijgen van de opleidingen binnen die richting. Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Welke vakken krijg je en hoe wordt het onderwijs aangeboden? En welke banen kun je er straks mee doen?

Naar stap 2

Stap 3: Ik weet het (bijna) zeker

Weet je al bijna zeker welke studierichting je interessant vindt en welke opleiding je wilt gaan doen? Maar vind je het toch nog lastig om de knoop door te hakken? Sta dan eens stil bij wat je nog tegenhoudt en wat jij nog nodig hebt om jouw studiekeuze te maken!

Naar stap 3

Door elkaar feedback te geven, leren ik en mijn studiegenoten heel veel van elkaar."

Twan, student Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Faciliteiten

Ga je studeren bij Fontys? Wij bieden allerlei faciliteiten om jou een zo goed mogelijke studietijd te bezorgen.

Magazines: vraag aan of download

Voor jou

In het handige 'Wat kies jij magazine' staan de opleidingen die je bij Fontys kunt doen overzichtelijk en per onderwerp bij elkaar. Het kan je verder helpen in jouw route naar de juiste keuze!

Voor ouders

Het magazine 'Wat kiest je kind' is staat vol met met informatie en tips voor ouders van kinderen die willen gaan studeren.

De magazines liever per post ontvangen? Dat kan ook, we sturen ze graag naar je op.

Klantcontactcentrum

Bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en tijdens Open Dagen.

info@fontys.nl

Whatsapp met een studiekeuzeadviseur

Twijfel je over je studiekeuze? Of weet je niet hoe je een stap verder komt in het maken van je keuze? Stel nu jouw studiekeuzevraag via Whatsapp.