Stap 3: Ik weet het (bijna) zeker

Je hebt een opleiding gekozen en bent er helemaal uit, toch? Wat kun je nu nog doen om helemaal zeker te zijn van je keuze? Wat vinden huidige studenten eigenlijk van de opleiding? Wat belemmert je nog of hoe kun je je keuze relativeren? En wat kun je doen om te zorgen voor een goede start van je nieuwe opleiding?

Stap 3

• Relativeren van je keuze
  • Ga op zoek naar nog ontbrekende informatie
  • Kom nog een keer kijken
  • Praktische zaken over aanmelden
  • Goede start op het hbo

Sta stil bij wat jij nodig hebt!

Weet je al bijna zeker welke studierichting je interessant vindt en welke opleiding je wilt gaan doen? Maar vind je het toch nog lastig om de knoop door te hakken? Sta dan eens stil bij wat je nog tegenhoudt. Ervaar je het gewoonweg als een grote stap om een definitieve keuze te maken? Of heb je misschien nog praktische vragen over de opleiding van jouw voorkeur? Sta stil bij wat jij nog nodig hebt om jouw studiekeuze te maken!

Wie kunnen je helpen in deze stap?

Studenten en docenten

Het is belangrijk dat je gaat kennismaken met de opleidingen. Ga in gesprek met studenten en docenten van de opleiding. Laat je goed informeren! Veel informatie kun je vinden op de website van de opleiding. Heb je nog vragen of twijfels, ga dan in gesprek met studenten en docenten. Dat kan bij verschillende opleidingen via mail, telefoon of via Whatsapp. Kijk voor de contactgegevens op de opleidingspagina.

Iemand die het beroep uitoefent

Wat ook interessant is om te praten met iemand die het beroep uitoefent. Ken je iemand uit je omgeving die werkzaam is in het werkveld waar jouw interesse ligt? Bel diegene en vraag of je eens langs mag komen. Ga met hem/haar in gesprek en laat ze vertellen over hun werk. Wat vinden ze leuk aan het werk, hoe ziet een werkweek eruit en hebben ze nog tips voor jou. Vaak vinden mensen het heel leuk om over hun werk te praten!

Studiekeuzeadviseur

Blijf je twijfels houden en kom je er zelf niet uit? Geen punt! De studiekeuzeadviseurs van Fontys staan graag voor je klaar. Jouw studiekeuze vraag en wat jij nodig hebt om een bewuste keuze te kunnen maken, is het uitgangspunt!

Van mbo naar hbo, je bent niet de eerste!

Hoe ervaren deze mbo'ers het op het hbo?

Whatsapp met een studiekeuzeadviseur

Nog vragen over je studiekeuze? De studiekeuzeadviseurs van Fontys staan graag voor je klaar. Jouw studiekeuzevraag en wat jij nodig hebt om een bewuste keuze te kunnen maken, is het uitgangspunt.

Klantcontactcentrum

Heb je vragen over je aanmelding, collegegeld of de introductie en een goede start? Het Klantcontactcentrum (KCC) is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en tijdens Open dagen.

info@fontys.nl