Overstap Caribbean naar Nederland

Ben je je aan het oriënteren op je studiemogelijkheden in Nederland? Oriënteren is een belangrijk onderdeel van je studiekeuze. Maar hoe pak je dat aan? De mogelijkheden zijn groot en soms kan het voelen alsof je door de bomen het bos niet ziet. Ben je je nog aan het oriënteren? Op deze pagina vind je allerlei mogelijkheden om je verder te helpen.

Hoe gaan we je helpen?

  • Informatiebijeenkomst studeren bij Fontys
  • Whatsapp met studenten, docenten en studiekeuzeadviseurs
  • Opdrachten om je kwaliteiten, interesses en wat je graag doet te ontdekken
  • Handvatten om opleidingen te vergelijken
  • Praktische informatie over het hbo
  • Webinars over studiekeuze

Sfeerafbeelding Fontys

Buddy project

Studenten van de opleiding HRM organiseren jaarlijks het Buddyproject speciaal voor studenten uit het Caribisch gebied. Op basis van jouw interesse en studie word je gekoppeld aan een Nederlandse student of een Caribische student die hier al studeert. Deze student kan je helpen bij dagelijkse zaken zoals huisvesting, maar ook met leuke dingen zoals nieuwe mensen leren kennen.

Meld je hier aan voor een buddy

Klantcontactcentrum

Bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur (NL tijd) en tijdens Open Dagen.

0885080000
info@fontys.nl
31610176464

Extra tentamentijd

Heb je een andere moedertaal dan Nederlands? Vraag dan op tijd extra tentamentijd aan!

Meer info tentamentijd

Tijdsverschil Nederland en Cariben

Tijdens de Nederlandse zomertijd (vanaf 27 maart 2022) is het op de Cariben 6 uur vroeger. Tijdens de wintertijd (vanaf 30 oktober 2022) is het op de Cariben 5 uur vroeger.

Sfeerafbeelding Fontys

Whatsapp met een studiekeuzeadviseur

Heb je een studiekeuzevraag waar je zelf niet uitkomt? Welke opleidingsrichting past het beste bij mij? Wat zijn mijn belangrijkste interesses, drijfveren en kwaliteiten? Hoe maak ik een bewuste studiekeuze? De studiekeuzeadviseurs van Fontys helpen je graag met al je vragen! Je kunt je studiekeuzevragen stellen via Whatsapp. Of kies voor een persoonlijk traject waarin we je via oefeningen begeleiden in je keuzeproces.

Wil je een afspraak maken voor een persoonlijk traject? Mail dan naar Leoni Holleman (l.holleman@fontys.nl). Geef in de mail aan dat het gaat om een ‘online afspraak studiekeuze’ en dat i.v.m. het tijdverschil met de Caribische eilanden de afspraak tussen 15.00 uur en 16.00 uur Nederlandse tijd gemaakt moet worden.

31619271047