Huisvesting vanuit Cariben

Vanuit Aruba heb ik mijn eerste kamer via Fontys geregeld."

Samira, student Verpleegkunde bij Fontys in Eindhoven

Ervaring Samira met op kamers in Nederland

Hoi ik ben Samira en ik studeer verpleegkunde bij Fontys in Eindhoven.

Ik kom uit Aruba en ik heb mijn eerste kamer via Fontys geregeld. Voor mij was het moeilijk om een kamer te vinden in Nederland vanuit Aruba omdat ik niet fysiek aanwezig kon zijn. Een andere reden was dat de meeste kamers beschikbaar waren op een datum die te vroeg was voor mij.

Het voelde voor mij betrouwbaar om via Fontys een kamer te regelen. Het aanmeldingsprocedure en alle stappen die ik moest uitvoeren waren duidelijk uitgelegd. Via een website kreeg ik verschillende kamers te zien en kon ik 3 kamers aangeven waar ik mijn voorkeur voor had en uiteindelijk heb ik een fijne kamer gekregen.

Ik vond het wel spannend om met andere studenten samen te wonen maar als je elkaar eenmaal leert kennen is het juist heel leuk om gezamenlijk dingen te doen zoals koken en films kijken.
De kamer die ik van fontys had gekregen was voor een jaar. Nu zit ik in het tweede jaar van mijn studie en heb ik zelf een kamer gevonden samen met twee vriendinnen uit Aruba (via Walter Vastgoedbeheer) en een meisje uit Nederland.

Heb je nog vragen over hoe ik het ervaar om op kamers te wonen in Nederland dan help ik je graag! Je kan mij mailen via: samiratromp@hotmail.com

Op zoek naar een kamer?

Fontys kan jou helpen bij het vinden van een woonruimte voor de eerste periode van je studie. De kamers zijn gemeubileerd en op korte afstand van de verschillende Fontys campussen. Wij doen er alles aan om voor iedereen woonruimte te vinden, maar kunnen voor een beperkt aantal studenten huisvesting garanderen. Daarom raden wij je aan om zelf ook te blijven zoeken naar een kamer (via Kamernet en andere aanbieders). Hierbij meer informatie over het accommodatietype dat Fontys aanbiedt in Eindhoven, Tilburg of Venlo.

Geen kamer beschikbaar?

Indien Fontys geen kamer voor jou beschikbaar heeft, word je hiervan op de hoogte gesteld. De deadline voor het inleveren van je accommodatieformulier vind je hieronder. Aanvragen worden verwerkt op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en met een volledig aanmeldingsproces. Als je niet toelaatbaar bent voor de studie van je keuze, wordt je verzoek om huisvesting kosteloos geannuleerd.

Zelf woonruimte gevonden?

Heb je zelf je woonruimte gevonden? Laat het ons dan weten. Als jij jouw inschrijving voor de deadline annuleert, zijn er geen financiële gevolgen.

Hotelkamer

Je kunt ook hotelkamers boeken van 1 t/m 14 nachten in het Student Hotel in Eindhoven als jij (en je ouders) van plan zijn om Nederland te bezoeken voordat je studie begint.

Wil jij ook je kamer regelen via Fontys?

Vul het accommodatieformulier in en stuur het naar internationalstudents@fontys.nl voor de deadlines:

• Deadline 15 juni (studie start in september)
  • Deadline 8 december (studie start in februari)

Na ontvangst van het accommodatieformulier ontvang je een bevestiging. Lees hier de Algemene informatie over Accommodatie en de Algemene voorwaarden.

Accomodatieformulier Eindhoven en Tilburg

Naar het formulier