Studiekeuzeactiviteiten

Activiteiten op aanvraag

De volgende activiteiten kun je als decaan zelf aanvragen bij Fontys:

  Activiteiten voor scholieren en studenten

  Fontys biedt een breed scala aan studiekeuzeactiviteiten aan waarvan scholieren op eigen initiatief kunnen gebruikmaken. 

  • Brede 'iets met...' voorlichtingen en informatiemarkt

   Voor de oriënterende leerlingen bieden we dit jaar de volgende vormen van de brede voorlichtingen aan:

   1. Webinar op aanvraag: we organiseren een online voorlichting op een door jullie vastgesteld tijdstip. Tijdens dit webinar wordt voorlichting gegeven en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen.
   2. Webinar voorlichtingsweken: Tijdens alle voorlichtingsweken worden de 'iets met...' voorlichtingen aangeboden. Je kunt als school aansluiten op deze vaste data. Aanmelden voor de voorlichtingen via de pagina kennismaken.
   3. On demand: we stellen online voorlichtingen samen. Deze worden op aanvraag beschikbaar gesteld. Je leerlingen kunnen deze in het kader van het LOB-traject in de klas of thuis bekijken.

   Natuurlijk staan we klaar om alle vragen van leerlingen en ouders te beantwoorden:

   • via een Q&A bij de webinars
   • via WhatsApp

   Welke brede voorlichtingen zijn er?

   Om leerlingen goed de weg te kunnen wijzen in het onderwijsaanbod binnen Fontys zijn er 16 brede voorlichtingen ontwikkeld. In de brede voorlichting staat de interesse van de leerling centraal. Nadruk ligt op het laten zien van de mogelijkheden bij Fontys als je denkt aan een bepaalde studierichting. Klik op de link voor inhoudelijke toelichting op het thema.

   Klik op de link voor inhoudelijke toelichting op het thema.

   Informatiemarkt

   Wordt er een informatiemarkt over studiekeuze georganiseerd op een middelbare school dan zijn onze studenten en medewerkers graag aanwezig. Leerlingen krijgen informatie over het complete aanbod van Fontys opleidingen. Daarnaast kunnen ze bij de studenten terecht met al hun vragen rondom studeren en student zijn en de overstap naar het hbo. Ze helpen ze hiermee echt met het zetten van de volgende stap in hun keuzeproces.

   Aanvragen brede voorlichting en/of informatiemarkt

   Aanvragen voor brede voorlichtingen en de informatiemarkt vanaf 18.00 uur worden altijd gehonoreerd. Voor voorlichtingen overdag verzoeken wij je even contact op te nemen met een van onze adviseurs toeleverend onderwijs om te overleggen of er mogelijkheden zijn. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

   Wij zijn zuinig op ons studenten en medewerkers daarom houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

   Contact

   Heb je nog vragen, neem contact op met een van onze adviseurs:

   Rob Doorleijers

   Regio: Eindhoven, Tilburg en West-Brabant en contactpersoon mbo

   Coby Malogrino

   Regio: Limburg

   Erna Kuiper

   Regio: Eindhoven, Tilburg

  • Open dag / avond
   Fase Studiekeuzeproces: oriënteren / verkennen / verdiepen

   De scholier krijgt informatie over studeren bij Fontys. Voorlichtingen over diverse opleidingen kunnen worden bijgewoond. Hij of zij maakt kennis met docenten en studenten. Een bezoek aan (practicum)lokalen en het bijwonen van demonstraties geven een indruk van de opleiding. Ook krijgt de scholier een beeld van de stad en sport- en studieverenigingen. 

   Een overzicht van de open dagen vind je op de pagina 'Agenda'.
  • Proefstuderen en meelopen

   Doelgroep: havo 4 en 5 / vwo 5 en 6
   Fase Studiekeuzeproces: verdiepen / knoop doorhakken

   Proefstuderen

   Tijdens het proefstuderen studeert de scholier samen met een aantal andere scholieren een dag bij een opleiding. Zo krijgt hij of zij een goed beeld van de structuur van de opleiding. Ook maakt de scholier kennis met studenten en docenten en ervaart hij of zij wat studeren bij Fontys inhoudt..

   Wil je een keer meelopen?

   Als de scholier een keer wil ervaren hoe het er bij de opleiding aan toegaat, kan hij of zij student voor een dag worden. De scholier wordt dan gekoppeld aan één van onze studenten. Het lesprogramma van de studenten is deze dag ook het programma van de scholier. Studenten vertellen hoe het is om hier te studeren en wat de studie inhoudt.

   Wanneer zijn er proefstudeer- en meeloopdagen?

   Op de pagina 'Agenda' vindt u alle proefstudeerdata en wanneer je kunt meelopen. Een aantal opleidingen organiseert meeloopdagen op afspraak.

   >> Meer informatie over proefstuderen en meelopen.

   Sfeerafbeelding Fontys
  • Gesprek met studiekeuzeadviseur
   Een scholier met vragen die betrekking hebben op de studiekeuze kan terecht bij een van onze gecertificeerde studiekeuzeadviseurs.

   Telefoon: 08850 82222
   E-mail: istudent@fontys.nl