Ervaring Wesley

Specifiek beroep

Maar eenmaal op de universiteit viel het Wesley toch allemaal enorm tegen. “Het verschil tussen de middelbare school en de universiteit is zó enorm groot… Je wordt ineens een nummertje en krijgt colleges in grote groepen waarin je niemand kent. Dat was ik niet gewend en het beviel me ook niet.” Toen ook bleek dat hij de stof niet zo interessant vond als gehoopt, was de keuze snel gemaakt; hij stopte met zijn studie.

Manier van lesgeven

Na gesprekken met studieloopbaanadviseurs kwam hij tot de conclusie dat de studie Technische Bedrijfskunde beter bij hem paste. "Ik voelde dat de overstap naar het wetenschappenlijk onderwijs, voor mij, te vroeg was. Dus ik besloot bij Fontys te informeren. Ook daar kon ik Technische Bedrijfskunde studeren, en dankzij een speciaal studieprogramma kon instromen halverwege het eerste jaar.”

“Het verschil is enorm. Ik zit samen met zeven andere studenten in een kleine studiegroep, waardoor je elkaar erg snel leert kennen. Er is veel meer contact met de docenten en studenten. De colleges zijn niet zo theoretisch en de sfeer vind ik een stuk beter.” Wesley zit nu in zijn derde studiejaar. “Ik ben drie jaar ouder en wijzer, woon inmiddels op kamers en ben er nu wel klaar voor. Als ik mijn diploma bij Fontys gehaald heb, denk ik erover om een master te doen aan de TU/e.

Wesley van Kemenade stapte over van universiteit naar hbo Wesley van Kemenade stapte over van universiteit naar hbo

Voor veel vwo scholieren is de overstap naar de universiteit een logische stap. Maar de overgang van de veilige, bekende middelbare school naar het hoger onderwijs is groot, zo ervoer ook Wesley van Kemenade. "Ik had een baantje in de werktuigbouwkunde en dat was erg leuk. De studiekeuze was dus zo gemaakt. Het werd Werktuigbouwkunde aan de TU in Eindhoven.”