Advies

Voor decanen in het voortgezet onderwijs heeft Fontys adviseurs voor het toeleverend onderwijs. Voor alle vragen rondom studeren, studiekeuze en aansluiting kun je bij hen terecht. De adviseur maakt in overleg met de decaan afspraken over voorlichtings- en studiekeuzeactiviteiten die aansluiten bij de lob-activiteiten op school.

Netwerken

De adviseurs zijn betrokken bij diverse netwerken waaronder: OVO Limburg, vo-ho netwerk ’s-Hertogenbosch en vo-ho netwerk West-Brabant . Het belangrijkste doel van de netwerken is het delen van kennis. Daarnaast is de adviseur het eerste aanspreekpunt voor bijeenkomsten en bezoeken van decanenkringen aan Fontys. In overleg wordt een speciaal programma samengesteld waarbij specifieke vragen van de kring centraal staan. Denk daarbij aan de nieuwe ontwikkelingen binnen Fontys en het hoger onderwijs, wet- en regelgeving en uiteraard informatie over specifieke opleidingen.

Aansluiting

Studieresultaten geven een beeld van het studiesucces en studierendement van onze studenten. De terugkoppelgegevens die hieruit voortkomen geven inzicht in het studiesucces van oud-leerlingen en kunnen een bijdrage leveren aan een betere aansluiting met het vervolgonderwijs. Neem contact op met een adviseur voor meer informatie.

Mbo

Voor decanen en contactpersonen mbo heeft Fontys een platform mbo-hbo opgericht. Neem voor meer informatie contact met Rob Doorleijers.