Brede 'iets met...' voorlichtingen en informatiemarkt

Voor de oriënterende leerlingen bieden we dit jaar de volgende vormen van de brede voorlichtingen aan:

  1. Webinar op aanvraag: we organiseren een online voorlichting op een door jullie vastgesteld tijdstip. Tijdens dit webinar wordt voorlichting gegeven en de mogelijkheid geboden om vragen te stellen.
  2. Webinar voorlichtingsweken: Tijdens alle voorlichtingsweken worden de 'iets met...' voorlichtingen aangeboden. Je kunt als school aansluiten op deze vaste data. Aanmelden voor de voorlichtingen via de pagina kennismaken.
  3. On demand: we stellen online voorlichtingen samen. Deze worden op aanvraag beschikbaar gesteld. Je leerlingen kunnen deze in het kader van het LOB-traject in de klas of thuis bekijken.

Natuurlijk staan we klaar om alle vragen van leerlingen en ouders te beantwoorden:

  • via een Q&A bij de webinars
  • via WhatsApp

Welke brede voorlichtingen zijn er?

Om leerlingen goed de weg te kunnen wijzen in het onderwijsaanbod binnen Fontys zijn er 16 brede voorlichtingen ontwikkeld. In de brede voorlichting staat de interesse van de leerling centraal. Nadruk ligt op het laten zien van de mogelijkheden bij Fontys als je denkt aan een bepaalde studierichting. Klik op de link voor inhoudelijke toelichting op het thema.

Klik op de link voor inhoudelijke toelichting op het thema.

Informatiemarkt

Wordt er een informatiemarkt over studiekeuze georganiseerd op een middelbare school dan zijn onze studenten en medewerkers graag aanwezig. Leerlingen krijgen informatie over het complete aanbod van Fontys opleidingen. Daarnaast kunnen ze bij de studenten terecht met al hun vragen rondom studeren en student zijn en de overstap naar het hbo. Ze helpen ze hiermee echt met het zetten van de volgende stap in hun keuzeproces.

Aanvragen brede voorlichting en/of informatiemarkt

Aanvragen voor brede voorlichtingen en de informatiemarkt vanaf 18.00 uur worden altijd gehonoreerd. Voor voorlichtingen overdag verzoeken wij je even contact op te nemen met een van onze adviseurs toeleverend onderwijs om te overleggen of er mogelijkheden zijn. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Wij zijn zuinig op ons studenten en medewerkers daarom houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Contact

Heb je nog vragen, neem contact op met een van onze adviseurs:

Rob Doorleijers

Regio: Eindhoven, Tilburg en West-Brabant en contactpersoon mbo

Coby Malogrino

Regio: Limburg

Erna Kuiper

Regio: Eindhoven, Tilburg