Switchen naar een andere opleiding

Stel dat je na de start van je studie erachter komt dat deze studie toch niet goed bij je past, dan bieden we je binnen Fontys de mogelijkheid om te switchen naar een andere opleiding.

Switchen tot 1 oktober is maatwerk
Je hebt als Fontys student het recht om tot 1 oktober over te stappen naar een andere economische opleiding. Ook als je een andere studie volgt en voor 1 oktober wil overstappen naar een economische opleiding bij Fontys ben je welkom.

Hierdoor kun je met zo min mogelijk studievertraging van opleiding wisselen, wanneer je erachter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past.

Switchen is maatwerk en kan tot 1 oktober. Het is mogelijk om de overstap te maken naar één van de onderstaande opleidingen binnen Fontys:

• Accountancy
        • Bedrijfskunde
        • Commerciële Economie (ook Associate degree)
        • Communicatie
        • Finance & Control
        • Finance, Tax & Advice
        • International Business
        • International Lifestyle Studies
        • Logistics Management
        • Ondernemerschap & Retail Management (ook Associate degree)
        • Vastgoed & Makelaardij

Wel moet je als student voldoen aan de ‘reguliere instroomeisen’. Dit betekent dat je:

• het juiste profiel / vakkenpakket op de middelbare school had. Of;
        • een geschikte mbo4 vooropleiding. Of;
        • een succesvol afgelegde 21+ toets kan laten zien.

Mocht je niet aan deze eisen voldoen, bespreek dit dan met je studiecoach. Hij of zij helpt je om de juiste stappen te nemen.

Switchen na 1 oktober is in uitzonderlijke gevallen mogelijk
        Ook na 1 oktober heb je als Fontys student de mogelijkheid om over te stappen naar een andere economische opleiding, maar de kans dat je daarbij studievertraging oploopt is aanwezig. Wanneer je als student nog na 1 oktober wil switchen vindt er allereerst een afspraak plaats met de studiekeuzeadviseur. Waarna een doorverwijzing volgt naar de switchcoördinator van de gewenste opleiding. Deze switchcoördinator geeft een bindend besluit op basis van een gesprek plus advies van de studiekeuzeadviseur of de student wel of niet toegelaten kan worden tot de gewenste opleiding.