Algemeen Voortgezet Onderwijstraject (AVO) Dans

• Auditiedata
  • Betaling cursusgeld

Omschrijving

De Vooropleiding AVO is het Algemeen Voortgezet Onderwijs Traject i.s.m. het Koning Willem II College in Tilburg. Het Koning Willem II College heeft een DaMu-status.

Het dansonderwijs in de vooropleiding is erop gericht om danstalent voor te bereiden op het professionele dansvak. De motivatie en het dansplezier van jong talent staat voorop!
De Vooropleiding vergroot je danstechnische vaardigheden, geeft je creatieve ontplooiing de ruimte, ontwikkelt je inzicht in dans en kunst en stimuleert je theatrale overdracht.

Inhoud

De dansvakken (9-14 uur per week) in het AVO traject (mavo, havo, vwo) zijn o.a. klassieke dans, jazz/urban, moderne dans, dansimprovisatie, kinetic control, floorwork, pilates, drama, cdk (creërend danskunstenaarschap), dabra (dansbeschouwing, reflectie, analyse) en dansgeschiedenis. In Havo en Vwo kun je dans opnemen in het examenpakket.

De dansleerlingen mogen gebruik maken van de Da-Mu-regeling, die mogelijkheden biedt om minder vakken te doen op school en zo meer tijd te hebben voor de dansvakken.
De AVO danslessen vinden elke dag plaats in de dansstudio’s van het Koning Willem II College of op de FHK Dance Academy en zijn deels geïntegreerd in het rooster van het Koning Willem II College.
Alle leerlingen van de Vooropleiding dansen in de eindvoorstellingen en projecten.

Toelatingseisen en aanmelden auditie

Voor dit voortraject moet je auditie doen. Tijdens de auditie wordt je getest op voldoende dansante en fysieke aanleg.
Deadline aanmelding: 1 week voor de auditiedatum.

Je aanmelding voor de auditie voor 2022-2023 bestaat uit twee stappen.

1. Klik in het blok  “Startdata” op de knop “aanmelden”.
    Vul het aanmeldformulier in en bevestig.

LET OP! Je krijgt een ontvangstbevestigng. De voorwaarden inschrijving cursisten (incl. betalingsverplichting) zijn echter pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten èn hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven.
  2. Twee werkdagen na het invullen van het aanmeldformulier, ontvang je van fhksa@fontys.nl een mail met een link naar het auditieformulier. Dit is een andere e-mail dan die je na 1 dag van no-reply@fontys.nl ontvangt (met daarin je PCN nummer en wachtwoord). Het PCN nummer en wachtwoord heb je nodig om in te loggen op het auditieformulier.

Zodra je het auditieformulier hebt ingevuld en bevestigd, krijg je eveneens een ontvangstbevestiging. Geen e-mail(s) ontvangen? Controleer dan je spam.

Auditiedatum 2022

De auditie voor het academie jaar 2022-2023 vindt plaats op zaterdag 19 februari 2022, van 9.00 - 13.00 uur bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Deadline aanmelding: 12 februari 2022.

LET OP! De voorwaarden inschrijving cursisten zijn pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten en hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven. Om je in te schrijven voor de auditie, schrijf je je dus eerst in voor de cursus.

Betaling cursusgeld

Bij het invullen van het inschrijfformulier kun je kiezen voor een factuur of een machtiging. Betalen in termijnen is alleen mogelijk als je voor een machtiging kiest.

Cursusniveau
€ 1.445 (BTW vrijgesteld)
Studieduur
12 maanden
Startmoment(en)
01-09-2022

Vervolg je de vooropleiding AVO in studiejaar 2022-2023, dan word je na mei 2022 geïnformeerd over je herinschrijving.

Promotiefilm Vooropleiding Dans

Auditiedata

Zaterdag 19 februari 2022

Eindvoorstelling Vooropleiding Dans 2019