Kennismaken met Leraar Duits

 
Leuk dat je verder kennis wilt maken met deze opleiding! Je vindt hier diverse filmpjes, studenten vertellen over hun ervaringen én je kunt je aanmelden voor events. Kijk vooral lekker rond. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Bekijk hieronder meteen de video met inhoudelijke info over de lerarenopleidingen.
 

Voorlichting 'Wat doet de leraar?'

Docente Cindy Stienen en studenten Daan en Ingrid gaven eerder een online voorlichting over het leraarsvak en over de opzet van de lerarenopleidingen.

 
 

Events

Dit studiejaar zijn er geen online open dagen meer. In het najaar organiseren we weer veel activiteiten, waaronder ook opleidingsvoorlichtingen. We houden je graag op de hoogte als je een paar gegevens achterlaat.

Twee keer per jaar kun je ons proefstudeerprogramma op onze locatie in Sittard volgen: een onderwijsmodule waarbij je kennismaakt met lesgeven. Je leert onder meer hoe leerlingen leren,  maar ook wat de taken zijn van een leraar en hoe je orde kunt houden in een klas. Het succesvol afronden van de module proefstuderen levert je alvast twee studiepunten vrijstelling op wanneer je bij ons in Sittard komt studeren!

Aanvulling: vanwege de coronarichtlijnen komen alle Proefstudeermomenten bij de opleidingen óp locatie tot 1 juni 2020 te vervallen.

Sneak preview

Krijg een beeld van de opleiding via online colleges en opdrachten

Maak kennis met een studieweek. Scroll door de agenda en krijg een sneak preview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding Leraar Duits bij je past.

Sfeerafbeelding Fontys

Onze studenten vertellen...

Het is nooit saai. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren omdat er zoveel afwisseling is.

student Maureen, lees haar verhaal >>

 

 

Wil je meer verhalen lezen van studenten die studeren aan een van de lerarenopleidingen in Sittard? Maureen, Jozir, mark, Anne, Julia, Maud, Lotte en Steven delen hun ervaringen én hebben ieder een tip voor je.


Een kijkje in het leven van een student...

Hoe start een student bij ons de dag op? Bekijk het in dit filmpje.


Hoeveel uur les krijg ik nou in een week?

Wanneer krijg ik mijn rooster? En hoeveel uur moet ik stage lopen? Voor alle praktische vragen over je studie kun je ons heel makkelijk een berichtje sturen op Whatsapp. Doordeweeks zijn we bereikbaar van 09:00 - 12:00 uur. In de vakanties kun je ons het best een e-mailtje sturen: stip-sittard@fontys.nl. Of neem een kijkje bij onze Q&A!

Sfeerafbeelding Fontys

Whatsapp of mail ons!

Wij vinden het leuk om met jou in contact te zijn. Stuur ons gewoon een appje, wij maken graag tijd om met je te 'kletsen'.

Contact met Michelle, student Leraar Duits

Stuur Michelle een e-mail

Whatsappen kan ook

stuur ons een berichtje