Sneakpreview studieweek

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of Toegepaste Gerontologie - Age-friendly design and innovation bij je past.

Als toekomstig toegepast gerontoloog ontwerp je leeftijdsvriendelijke diensten en/of producten met als doel de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren.

03
Ma sept
04
Di sept
05
Wo sept
06
Do sept
07
Vr sept
03
Ma sept

Introductie

Alles over de opleiding in een notendop

Introductie

Docent Eric Schoenmakers, laat je in een notendop zien waar de opleiding over gaat en waar een toegepast gerontoloog zich mee bezighoudt.

5 minuten

Rondleiding

in 360°

Rondleiding

In onze eigen projectruimtes kun jij als student optimaal vraagstukken zelfstandig oplossen. Benieuwd hoe deze ruimte eruit ziet? Valentijn en Karlijn laten je graag zien hoe zij werken. De beelden zijn gemaakt vóór de coronatijd. De manier van werken is nog steeds actueel maar nu op afstand!

Wil je zien wat er dagelijks gebeurt bij de opleiding? Ga dan naar onze Facebookpagina.

2 minuten

Literatuur- onderzoek

Literatuur- onderzoek

Tijdens de opleiding ben je niet alleen bezig met praktijkonderzoek en co-creatie sessies. Het is ook belangrijk om literatuuronderzoek te doen en informatie over het vraagstuk te verzamelen en hier verslag van uit te brengen. Alleen zo kun je een volledig onderzoek uitvoeren.

2 minuten

19u Tennistraining

Sfeerafbeelding Fontys
04
Di sept

Test je kennis: wat weet jij al over de opleiding en het beroep?

Test je kennis: wat weet jij al over de opleiding en het beroep?

Met de opleiding wordt je een toegepast gerontoloog. Je weet veel over de doelgroep ouderen en je kunt producten en diensten (door)ontwikkelen. Je werkt in een breed beroepenveld. Doe de test en kom erachter of jij al een duidelijk beeld van de opleiding en het beroep hebt.

5 minuten

13u Overleg met de NS

Sfeerafbeelding Fontys

150 jaar

Wat zou het betekenen als iedereen 150 jaar wordt?

150 jaar

We worden steeds ouder. Maar wat betekent dat voor de samenleving en welke problemen brengt dat met zich mee? We vroegen het onze docenten, studenten en voorbijgangers. Een interessante uitdaging voor toegepast gerontologen

3 minuten

05
Wo sept

14u Co-creatie sessie met ouderen en gemeente Eindhoven voor project

Het ouderdomspak

Hoe voelt het om oud te zijn?

Het ouderdomspak

De opleiding heeft een ouderdomspak, die jij zeker een keer aantrekt als je voor deze opleiding kiest. In het ouderdomspak ervaar je hoe het is om oud te zijn. Benieuwd hoe dat er uitziet? Twee studenten hebben met het ouderdomspak aan, hun dagelijkse activiteiten uitgevoerd. En dat was nog behoorlijk lastig!

2 minuten

21u Borrel met studiegenoten :-)

06
Do sept

Minicollege zorgtechnologie

Door Anne-mie Sponselee

Minicollege zorgtechnologie

Zorgtechnologie is een van de onderwerpen die binnen de opleiding aanbod komt. Docent Anne-mie Sponselee is expert op het gebied van zorgtechnologie en geeft je in dit minicollege meer informatie.

2 minuten

Projectonderwijs

Hoe zou jij een project aanpakken?

Projectonderwijs

Je werkt met veel opdrachten van bestaande organisaties. Ze hebben een vraagstuk of probleemstelling, die jij voor hen gaat aanpakken. Hoe zorg je voor een passend(e) product/dienst, voor zowel de organisatie als de doelgroep? In de volgende vragen kun je alvast nadenken hoe jij dat zou aanpakken. Er is geen eenduidig antwoord, als toegepaste gerontoloog kun je een vraagstukken op diverse manieren aanpakken. We laten je zien hoe onze studenten dit hebben opgelost. Zo krijg je een beeld van wat je kunt verwachten van het projectonderwijs tijdens de opleiding.

5 minuten

18u Eten met huisgenootjes

Sfeerafbeelding Fontys
07
Vr sept

Oudere doelgroep

Hoe goed ken jij ze?

Oudere doelgroep

Als toegepast gerontoloog ontwikkel en realiseer je producten en diensten voor de oudere doelgroep. Daarvoor heb je kennis nodig over ouderen om een product of dienst goed aan te laten sluiten. Hoe goed ken jij de doelgroep?

5 minuten

SEAL-methodiek

Een alternatief voor traditioneel onderwijs

SEAL-methodiek

Je krijgt les volgens de SEAL-methodiek. SEAL is een alternatief voor traditioneel onderwijs. De nadruk ligt op het zelfstandig oplossen van vraagstukken door studenten, en het coachen door docenten.

4 minuten