Zit je nu op het mbo en denk je na over het volgen van een hbo studie na je opleiding. Dat kan een lastige keuze zijn. Ga je door in dezelfde richting als je mbo-opleiding, of wil je een hele andere richting op? En sluit het niveau van je huidige opleiding wel voldoende aan? Hoe is het eigenlijk om te studeren aan een hbo-opleiding en wat kun je doen om je daarop goed voor te bereiden? Veel mbo-studenten zijn je al voor gegaan en vertellen daar graag over.

Heb je gekozen voor het Keuzedeel voorbereiding hbo, dan kun je bij verschillende Fontys opleidingen deelnemen aan een programma van vijf dagdelen waarin je kennis maakt met de opleiding, de manier van studeren, het niveau, de vakinhoud, het beroepsbeeld en uiteraard met onze studenten en docenten. Voor studenten met interesse in een opleiding in de techniek of natuurwetenschappen bieden we ook een aantal speciale oriëntatieprogramma's aan. Op deze pagina vind je ons aanbod.

Elke opleiding biedt een programma van vijf vrijdagochtenden van 09.00 tot 12.00 uur. Data van de bijeenkomsten zijn: vrijdag 27 november, vrijdag 4 en 11 december 2020 en vrijdag 8 en 15 januari 2021. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij je mbo-docent van het keuzedeel. Heb je een keuze gemaakt voor een keuzedeel of oriëntatieprogramma, meld je dan aan door te klikken op de butten 'aanmelden' en vul het formulier in. Vul ook meteen de vragenlijst in die je via de bevestigingsmail toegestuurd krijgt. Succes met je keuze en je kennismaking met een hbo opleiding.