Kevin van den Wildenberg

Van mbo Juridisch Medewerker P&O naar hbo Communicatie
Sfeerafbeelding Fontys
"En als ik het kan, dan moeten anderen het ook kunnen."

‘Toen ik tijdens mijn eerste stage op het mbo mocht meedenken over de lay out van een nieuwe website en logo, kwam ik erachter dat ik dat veel leuker vond dan waarin ik les kreeg op school. Samen met mijn mentor ben ik toen op zoek gegaan naar een andere, creatieve opleiding. Ik volgde verschillende proefstudeerdagen. Zo kon ik ontdekken of ik me thuis voelde bij bepaalde opleidingen. De studie die ik nu doe vind ik super leuk. De projecten doe je voor echte opdrachtgevers met echte vraagstukken uit de praktijk.

Wat ik vooral merkte in het eerste jaar, was dat de havisten de tentamens makkelijk halen en mbo'ers beter zijn in de praktijk. Ik zag ook dat ik op sommige vlakken al wel voorliep qua vaardigheden. Sommige havisten hadden nog geen CV bijvoorbeeld, terwijl ik daarin les kreeg op het mbo. Ik vond mezelf wel voldoende toegerust om aan de slag te kunnen op het hbo. In het begin moest ik even wennen omdat alles nieuw was maar daarna ging het wel. Plannen leer je snel genoeg zodra er tentamens en deadlines komen voor projecten.

Bij Fontys krijg je een soort mentor, een studieloopbaanbegeleider. Als je vragen hebt of hulp wilt, dan is deze docent er altijd voor je. Ik ben heel blij dat ik ben gaan doorstuderen. Ik heb mezelf in het begin onderschat, ik dacht dat het ontzettend veel blokken werd en dat ik veel sociale activiteiten zou moeten afzeggen, maar dat valt wel mee. Vooral nu is het van belang om de juiste papiertjes te hebben voor een baan die je graag wil. En als ik het kan, dan moeten anderen het ook kunnen. Wat je zeker niet moet doen is jezelf onderschatten. Denk groter, mbo'er!’