Maandag 23 september

Wandelcoach vanuit CS Eindhoven naar Campus Rachelsmolen en Drs. Th. Fliednerstraat

Wist je dat kleine wijzigingen een grote impact kunnen hebben op je vitaliteit? Een stukje wandelen in plaats van met de bus van het station naar de campus is een mooi voorbeeld hiervan. Om dat te stimuleren staan er tijdens de Fontys Vitaliteitsweek wandelcoaches van de Bas van de Goor Foundation voor je klaar om met je mee te lopen naar je werk of studie. Ze geven je tips over voldoende beweging en samen wandelen is natuurlijk ook veel gezelliger.
Wanneer23 september 8.45 uur
WaarEindhoven CS (Busstation-zijde). We lopen naar campus Rachelsmolen en door naar campus Drs.Th. Fliednerstraat (totale afstand 1,5 km, 22 min lopen).
WorkshopleiderBen de Ruyter, Bas van de Goor Foundation
De wandelcoaches zijn herkenbaar aan een Fontysshirt. Aanmelden is niet nodig.

In beweging met wat fratsen

Een workshop buiten waar we laagdrempelige oefeningen afwisselen met wandelen en dribbelen. Plezier hebben terwijl we bezig zijn is het motto. Draag makkelijke kleding en (sportieve) schoenen
Wanneer23 september 17.15 - 18.30 uur
WaarTU/e Campus, Gebouw S1, buiten voor de hoofdingang
WorkshopleiderEduard Croese
Aanmelden Ja, ik doe graag mee!

Nieuwsgierig naar nieuwsgierigheid

Stel je voor je wordt wakker en je bent niet meer nieuwsgierig. Hoe zou jouw leven er dan uitzien? Hoe bewust ben jij je van je eigen nieuwsgierigheid? Wat doet nieuwsgierigheid met jouw welzijn?
Wanneer23 september 12.25 - 13.15 uur
WaarTU/e Campus, Gebouw De Rondom, ruimte ER 1.20
WorkshopleiderDanae Bodewes, Onderzoeker Lectoraat Business Entrepreneurship Fontys Hogescholen
AanmeldenJa, ik doe graag mee!

Inloop spreekuur fysiotherapie

Heb je klachten aan het bewegingsapparaat of blessure en wil je onze fysiotherapeuten van Fontys Paramedische Hogeschool raadplegen tijdens de vitaliteitsweek? Voor alle Fontys medewerkers en studenten bieden wij de mogelijkheid aan voor een gratis consult en eventuele behandeling. Je bent van harte welkom!
Wanneer23 september 14.00 - 17.00 uur
WaarDs.Th. Fliednerstraat 2, ruimte 0.318
AanmeldenVia sportspreekuur-FPH@fontys.nl

Inloop Health Checks

Tijdens de healthcheck wordt de BMI, middelomtrek, bloeddruk gemeten. Daarnaast wordt er een vragenlijst afgenomen en wordt de knijpkracht gemeten. Dit zegt iets over de kracht in je gehele lichaam. Vervolgens worden de uitslagen in een adviesrapport beschreven.
Wanneer23 september tussen 10.00 - 18.00 uur
WaarFontys Sporthogeschool, ruimte Sportlab
CoachesSander Donkers, Kelly Smits en Imke van den Hoven, vierdejaars studenten Sportkunde Lectoraat Move to be. Onder leiding van Jos Goudsmit docent Sportkunde Sporthogeschool

Studenten Sportcentrum Eindhoven

Studenten en medewerkers van Fontys kunnen in de week van maandag 23 tot en met zondag 29 september 2019 gratis sporten in het SSC. Tijdens de vitaliteitsweek zijn alle faciliteiten (m.u.v. de squashbanen) en lessen ook geopend voor niet-sportkaarthouders van Fontys. Alle sportkaarthouders kunnen hun (inactieve) collega's en medestudenten in actie brengen, door ze mee te nemen naar het SSC. Na het invullen van een voucher, krijg je vrij toegang tot het SSC en alle faciliteiten en de reguliere lessen die daarbij horen. Je hebt de keuze uit 70 verschillende sporten, variƫrend van (zaal)voetbal tot yoga en van atletiek tot capoeira. Ook is er altijd een speciaal programma.
WanneerMaandag 23 september t/m zondag 29 september
WaarStudenten Sportcentrum Eindhoven
AanmeldenVul de voucher in!

Inloopspreekuur Studentendecaan

Studentendecanen kunnen heel laagdrempelige hulp bieden wanneer er voor jou omstandigheden zijn die tot studievertraging kunnen leiden. We maken het praten niet groot en zwaar, hoewel dat het soms natuurlijk wel is. Waar het om gaat: de deur staat open. Je verliest niets door hier binnen te wandelen. Hier zitten profs die je verder helpen. Bespreek je opties m.b.t. jouw omstandigheden die tot studievertraging kunnen leiden.
Wanneer23 september 13.00 - 16.00 uur
WaarCampus Rachelsmolen, Gebouw R1, ruimte 0.99