Wat is Purple?

In september start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten organiseren we ook dit jaar weer de Purple Introductieweek, van 24 tot en met 28 augustus 2020.

Net als voorgaande jaren waren we van plan om de Purple Introductieweek weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder ander jaar. Helaas hebben we dit jaar te maken met diverse maatregelen rondom de Corona-crisis waardoor Purple niet door kan gaan op de manier die wij gewend zijn, helaas dus ook geen Purple festival dit jaar. Erg jammer vinden wij, maar de veiligheid en gezondheid van onze studenten en medewerkers staat altijd voorop.

Kennismaking met elkaar en de opleiding

De Purple week begint voor elke opleiding, op welke Fontys-locatie dan ook, met een kennismaking met de eigen opleiding, met de gebouwen en faciliteiten, met het lesprogramma, met de intro-papa’s en mama’s, maar vooral ook met elkaar. Uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de kennismaking ontvangen de nieuwe studenten een introductie-box die ze nodig hebben bij het online programma!

Kennismaking met de stad (Eindhoven / Tilburg)

Tijdens de introductieweek ontmoeten de studenten elkaar weer in real-life bij de Purple Experience in het Klokgebouw (Eindhoven) of Koepelhal (Tilburg). Een leuke en creatieve activiteit waar de studenten kennis maken met de stad waar ze straks gaan studeren.

Purple Platform

Vanaf 20 juli nemen wij de nieuwe studenten online al mee op pad door de verschillende studentensteden en leggen we hen uit wat ze kunnen verwachten van hun studententijd bij Fontys. Ook maken de studenten dan deels al kennis met de stad waar ze de komende jaren vele uurtjes door gaan brengen. Natuurlijk voor hun studie, maar ook ter ontspanning zoals sportactiviteiten, verenigingen en natuurlijk ook iets voor de gezellige uurtjes. Dit alles via het Purple Platform dat de student terugvindt op de Goede Start pagina van zijn of haar opleiding.

Kennismaking met Fontys community

Purple zou Purple niet zijn zonder de introductieweek spetterend af te sluiten. Aan het einde van de laatste live uitzending op donderdag is er tijd voor een spetterende afsluiting. Bouw je eigen feestje!
Waar dat is, is helemaal aan de student zelf. Wij zorgen voor toffe muziek. De rest mogen ze zelf helemaal invullen!

Benieuwd wat jouw opleiding voor jou heeft georganiseerd? Check dan de Purple Planner van jouw opleiding of bezoek de Purple Platform vanaf 20 juli op Goede Start.

Sfeerafbeelding Fontys

Purple 2020: 24 t/m 28 augustus

Sfeerafbeelding Fontys