Fontys Kenniscafé: Zorg voor Morgen

Deze bijeenkomsten was voor (zorg)professionals in de zorg, stagebegeleiders, opdrachtgevers onderzoekopdrachten, docenten, studenten, maar ook voor bedrijven die zich bezighouden met zorginnovaties. Tijdens het Fontys Kenniscafés was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en workshops of demonstraties te volgen. Er was alle ruimte om te netwerken en contact te leggen. Daarnaast kreeg men ook de unieke kans om binnen de muren te kijken van verschillende instellingen en opleidingen die met zorginnovatie bezig zijn.  

Op 8 november 2016 vond het eerste Fontys Kenniscafé plaats van 17.30-22.00 uur bij Fontys Hogescholen, gebouw TF, in Eindhoven.

Sfeerafbeelding Fontys

Programma van het Fontys Kenniscafé

17:30 - 18:15 Inloop/ontvangst met soep en broodje

18:15 - 19:00 Opening door Cindy de Koning

Avondvoorzitter Cindy de Koning

Cindy de Koning is verslaggeefster en presentator bij Omroep Brabant TV (o.a. Brabant Nieuws) en NOS (o.a. het Regiojournaal). Daarnaast is Cindy een zeer ervaren (media)trainer en dagvoorzitter. Tijdens dit Fontys Kenniscafé is zij onze gastvrouw en neemt ze je mee door het programma.
Sfeerafbeelding Fontys

Bart Lutters ´´Vonken in de meterkast´´

Vonken in de meterkast gaat over elektrische vissen en op-afstand bestuurbare stieren, robotarmen en gereanimeerde ledematen, maar vooral over hoe stroom ons al duizenden jaren beter maakt! Bart Lutters is student geneeskunde van SUMMA (Selective Utrecht Medical Master). In 2014 won hij de Science and Technology Award en eind oktober 2016 verschijnt zijn eerste boek ‘Vonken in de meterkast’

Sfeerafbeelding Fontys

Maurice Fransen ''300 duizend studenten worden opgeleid voor robotbaan''

Robots en automatisering bedreigen de toekomstige baan waarvoor veel studenten nu in opleiding zijn. Waarop baseren de onderzoekers hun voorspelling? En wat betekent dit voor opleidingen in de gezondheidszorg? Maurice Fransen is director public sector bij Deloitte Nederland.


Sfeerafbeelding Fontys

19:15 - 21:15 'Workshops' of Experience Tour
Je maakt op de avond zelf een keuze uit een van de workshops, bezoekt de pop-up bioscoop of neemt deel aan de Experience Tour in en buiten ons nieuwe Explore Lab.

21:15 - 21:45 Verrassend slot met netwerkborrel