Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming (ABV) combineert beeldende kunst, vormgeving en docentschap. De opleiding leidt tot een ongegradeerde bevoegdheid: in Nederland mag je in alle onderwijsvormen lesgeven, binnen- en buitenschools. Daarnaast ben je benoembaar in elke educatieve functie.

Wat kun je van ons verwachten

Een eigentijds curriculum met onder andere een vaklijn beeldende praktijk waarin je kennis maakt met uiteenlopende materialen, werkwijzen en technieken, een vaklijn kunsttheorie met veel inhoudelijke kennis over kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing en een vaklijn kunsteducatie die zich vooral richt op het toekomstige beroep gerelateerd aan de beeldende kunst en vormgeving. En ten slotte een geintegreerde leerlijn warin verschilende vakgebieden in samenhang met elkaar aan bod komen en waarin het authentiek leren sterk tot zijn recht komt doordat je toekomstig beroep en de werkplek centraal staan. Deze laatste leerlijn kent vakken van meer beschouwelijke aard. In verschillende stages ervaar je hoe het is om te werken als kunstvakdocent in het onderwijs of buiten het onderwijs, bijvoorbeeld in een museum of culturele instelling.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een nieuwsgierige onderzoekende houding, kijkt graag om je heen en ziet dingen die anderen niet op die manier zien.