Circulaire Economie

In de week van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari 2019 organiseerde 'Nederland circulair!' De Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze derde week van januari opende koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Fontys en circulaire economie

Fontys heeft als grootste brede kennisinstelling van Zuid Nederland de taak om grote maatschappelijke opgaven -en specifiek de opgaven voor de regio’s waarin zij sterk vertegenwoordigd is- mee te helpen vormgeven. Het vormgeven van een rechtvaardige en duurzame samenleving is de doelstelling van Fontys Focus 2020. Recent is Fontys ondertekenaar geworden van de Sustainable Development Goals die de basis gaan vormen voor duurzaamheid in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering van Fontys. Daarnaast is in 2016 met middelen uit het Fontys Innovatiebudget[1] het Fontys Impulsteam Circulaire Economie (ICE) opgericht met als doel om circulaire economie binnen onderzoek- en onderwijs van Fontys op de agenda te zetten en een taal- en denkkader hiervoor te ontwikkelen.

Minor Circulaire Economie

Parallel hieraan heeft Fontys Management Economie en Recht in 2017 de Minor Circulaire Economie gestart waar studenten 26 weken ondergedompeld worden in de wereld van de circulaire economie en ‘dedicated’ werken aan praktijkgerichte opdrachten van toonaangevende bedrijven

Het boek 4'33" time for a circular economy, is te bestellen bij alle boekhandels, online boekwinkels (ook als e-book)

Het boek is geschreven door het ‘collectief circulaire economie’: een samenwerkingsverband tussen auteurs van binnen en buiten Fontys. Het doel van het boek is een nieuw licht te werpen op de benodigde transitie naar een circulaire economie. Het voorziet daarmee in een behoefte van onze studenten, die vragen om meer literatuur over circulaire economie. Daarom is het boek vanaf vandaag ook via fontys.nl/circulair beschikbaar voor docenten. Het boek is sinds december al verkrijgbaar via de bekende (online)boekhandels.

e

4'33" time for circular economy

Contact

Voor meer informatie over het thema circulaire economie of het Fontys Impulsteam kunt u contact opnemen met Fons Claessen (projectleider ICE)

Sfeerafbeelding Fontys