Dutch Design Week

Fontys neemt met verschillende projecten deel aan de Dutch Design Week (DDW). De meeste Fontysprojecten zijn in de 'Fontys Hub' in gebouw TQ-5 op Strijp-T Eindhoven.

Openingstijden

Fontys Hub is geopend op:
Maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober 2019
09:00 - 17:00 uur

Fontys Hub op Strijp-T 

Fontys ontwikkelt zich als kennispartner in de regio. Onze opdracht: inspirerend, uitdagend en hoogwaardig hoger beroepsonderwijs bieden en praktijkgericht onderzoek doen dat écht iets betekent voor de samenleving. Ons onderwijs en het onderzoek sluiten direct aan bij actuele en toekomstige vragen en behoeften van onze studenten, het werkveld en de (regionale) samenleving. Samen met onze partners willen wij de vragen van de toekomst formuleren, agenderen, onderzoeken en waar dat kan oplossen.

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) laten we de opbrengsten van onze inspanningen zien in een heel divers programma. Dit programma bestaat uit presentaties van en door studenten, kennisdeling door een aantal van onze lectoren en activiteiten die inzicht bieden in het ontwerp van onderwijs door docenten én studenten. Wandel tijdens de DDW naar Strijp-T en bezoek gebouw TQ om op een andere manier kennis te maken met Fontys.

Sfeerafbeelding Fontys

Bezoekers welkom in ontwerpproces

Tijdens DDW 2019 brengt Fontys Hogescholen interessante voorbeelden van ontwerpgericht onderwijs en onderzoek samen in de Fontys Hub op verschillende locaties in gebouw TQ op het terrein Strijp T. Op maandag zitten we op de tweede verdieping van TQ4 in de ruimte 2.401. Op dinsdag zitten we op de tweede verdieping van TQ5 in ruimte 2.528. Van woensdag t/m vrijdag is onze hub op de eerste verdieping van gebouw TQ-5. op STRIJP-T. Hier werken studenten in interactie met experts en bezoekers aan ontwerpprocessen. Vanuit verschillende contexten, het educatieve, sociale, economische en technische domein, zijn voorbeelden van leerprocessen te zien. Ook gaan studenten en docenten tijdens DDW 2019 de dialoog aan met het publiek over de impact op leven en leren. Ook zijn er op verschillende dagen lezingen en dialoogsessies. Zie hiervoor het programma.

Gebouw TQ-5

Achtseweg Zuid 153 5651 GW, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Achtseweg Zuid 153 5651 GW, Eindhoven
Sfeerafbeelding Fontys

Programma Fontys Hub (TQ-5 op Strijp T)

Lezingen, debat, dialoogsessies door experts en installatie voor GLOW.

Met onderwerpen als: Leren en innoveren, verandervraagstukken in onderwijscontext, Circulaire economie, kinderparticipatie in onderwijsontwerp, innovatienetwerken, community development en openbare ontwerpsessies.

Naar het programma per dag
Sfeerafbeelding Fontys

Locatie: Gebouw TQ op Strijp T

Fontys Hub vindt plaats in gebouw TQ-5, op Strijp-T in Eindhoven. Dit nieuwe onderwijsgebouw is sinds september 2019 ingebruik door Fontys Hogeschool ICT. Het gebouw is een deel van de compleet gerenoveerde voormalige Philiipsfabriek.

Sfeerafbeelding Fontys

Fontys op andere locaties tijdens DDW: Moral Lab, Trendtours en Personalized Running Experiences

Het onderzoeksthema ‘Smart Society’ van Fontys presenteert samen met designerscollectief 'We Are' een 'Moral Lab' op het Campinaterrein. Dit moral lab is onderdeel van een Fontysonderzoek naar het ethisch verantwoord programmeren van slimme technologie.

Studenten International Lifestyle Studies geven dagelijks gratis trendtours vanuit het Klokgebouw.

Fontys Sporthogeschool presenteert samen met TU/e en Marathon Eindhoven een expo over Personalized Running Experiences in het Warehouse of Innovation.

Trendtours

Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.

Vanuit Fontys nemen deel aan de DDW:

- ICT opleidingen
- Lectoraat Circulaire Transitie en de minor Circulaire Economie
- Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)
- Master Leren en Innoveren
- Paramedische opleidingen
- Social studies, minor Community Development
- Kunsten (ArtCoDe)
- Centrum voor Ondernemersschap
- Internaional Lifestyle Studies (ACI)

Projectleider

Annemarie van den Broek

a.vandenbroek-ab@fontys.nl