• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Je hebt een passie voor dans, zoals zovelen. Maar jouw passie gaat verder waar die van anderen stopt. Je hebt talent, je leven draait om dansen en je droom is om anderen hiervoor ook enthousiast te maken. Je wilt je talent verder ontdekken en ontwikkelen en je danservaringen aan anderen doorgeven. Als (kunstvak-)docent dans ben je veelzijdig inzetbaar. Je vertaalt je deskundigheid niet alleen naar docentschap, maar ook naar dansmaker- en performerschap. Je loopt stages in binnen- en buitenschoolse werkvelden bij verschillende doelgroepen. Zo ontwikkel jij je tot een brede dansdocent.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden je een veelzijdig studieprogramma om je te ontwikkelen tot een authentieke, eigenzinnige, betrokken en bevlogen docent dans. Veel van onze enthousiaste docenten zijn zelf werkzaam als docent, onderwijsontwikkelaar, dansmaker of performer in het (internationale) werkveld. Zij laten je kennis maken met verschillende beroepsmogelijkheden in het werkveld, dat zeer veelzijdig is en bestaat uit diverse non-professionele doelgroepen. Belangrijk is de geïntegreerde ontwikkeling van docentschap, kunstenaarschap en ondernemerschap. Wij bieden de kwaliteit van een Topopleiding, want dat predicaat ontvingen we 5 keer op een rij (Keuzegids hbo)!

Wat verwachten wij van jou

Je wilt jouw danspassie professioneel vormgeven, delen en overbrengen. Je wilt breed worden opgeleid en proeven van alle docentrollen: docent, onderwijsontwikkelaar, ondernemer, dansmaker en performer. Je wordt een docent die experimenteert, innoveert en out-of-the-box kan denken. Je wilt jouw eigen danservaring doorgeven en jouw eigen dansstijl ontdekken en ontwikkelen. Je wilt lesgeven in verschillende dansstijlen, theorielessen verzorgen of werkzaam zijn als performer en dansmaker. Dan is deze opleiding iets voor jou!

Trailer Fontys Academie voor Danseducatie Tilburg

Trailer bachelor Docent Dans aan Fontys Academie voor Danseducatie Tilburg

Sfeerafbeelding Fontys
Nieuws & Media

Foto's website: Noortje van Gestel en Amat Bolsius