Fontys Empower TEC

(technology + entrepreneurship + creativity)

Wat is het?Empower TEC is een onderwijsprogramma gericht op professionaliseren van identiteit en heroriëntatie van studiekeuze.
Voor wie is het?Voor Fontys studenten die stoppen met hun opleiding en aan het uitzoeken zijn wat de volgende stap is. Studeer je niet bij Fontys en heb je interesse in het programma, neem dan ook contact op voor de mogelijkheden!
ContactpersoonEmpower@fontys.nl

Het kiezen van een juiste opleiding kan lastig zijn. Soms merk je dat de studie die je hebt gekozen niet goed bij je past. Er is een gevoel, dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt en twijfelt over de volgende stap. Daarom hebben we Fontys Empower TEC (Technology, Entrepreneurship and Creativity) ontwikkeld.

EMPOWER is een voltijds onderwijsprogramma (30 ECTS) voor Fontys studenten die hun opleiding hebben stopgezet en op zoek zijn naar een nieuwe start. Tijdens het programma blijven studenten sociaal verbonden in een dynamische leeromgeving, ontdekken ze hun echte talenten en interesses, leren skills en vaardigheden om een weloverwogen keuze te maken voor een opleiding die echt bij jouw identiteit past.

Ook als je niet studeert binnen Fontys, kan dit programma iets voor jou zijn! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Identiteit

Het onderwijsprogramma is erop gericht dat er ruimte is voor gevoelens die ontstaan wanneer je stopt met je opleiding. Door middel van coaching werken studenten op individueel niveau aan het professionaliseren van je identiteit.

Betekenisvol

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit verschillende 'challenges' die studenten individueel of samen aangaan. Tijdens het onderwijs is leren en resultaatgericht werken gekoppeld aan het ontwikkelen van nieuwsgierigheid, trots en het creëren van betekenis voor elkaar en de omgeving (maatschappij).

Blik op de toekomst

Naarmate de studenten verder komen in het programma gaan ze aan de slag voor Fontys domein specifieke contexten. Vervolgens kiezen ze een context waarvoor zij een toekomstbestendige oplossing gaan ontwerpen. Door middel van afwisselende (leer)activiteiten krijgen zij handvatten om hun professionele identiteit te ontwikkelen.

Programma onderdelen

Fontys Empower bestaat uit 6 challenges:

1. Fascinatie:
Ontdek jouw fascinatie. Studenten krijgen tijd en ruimte om te 'landen' in het programma.

2. Hack een beeldmerk:
We prikkelen de nieuwsgierigheid van de studenten om vervolgens te concretiseren waarin, waardoor en door wie zij worden geïnspireerd.

3. Dromen zijn geen bedrog:
Vanuit dromen laten we de studenten regie nemen om te gaan werken aan de realisatie van hun dromen.

4. Domein jutten:
Door middel van een persoonlijke 'challenge' in de domeinen van Fontys laten studenten zien wat hun persoonlijke kernwaarden zijn.

5. Lokale impact:
2x een domein-challenge* Studenten oriënteren zich hierdoor op 1 van de 4 verschillende Fontys domeinen. Deze zijn gekoppeld aan specifieke contexten en gebruikers.

6. My Future Solution:
Op basis van de ontwikkelde professionele identiteit gaan studenten werken aan een zelf gedefinieerde challenge. Deze challenge is gekoppeld aan het domein waar zij op dat moment denken aan hun doorstroom keuze in te maken.

*Fontys domeinen zijn: Techniek & Innovatie, Mens & Maatschappij, Educatie en Economie.

Wanneer instromen?

Fontys Empower is een flexibel modulair programma, wat betekent dat studenten elke twee weken kunnen instromen.

Zijn er voorwaarden?

Voorwaarde is dat studenten die aan Empower willen deelnemen, ingeschreven moeten blijven bij Fontys tijdens het volgen van dit programma. Het programma zelf brengt geen extra kosten met zich mee, maar een student mag zich niet uitschrijven, en kan dus geen resterend collegegeld terugvorderen.

Studeer je niet bij Fontys en heb je interesse in het programma, neem dan contact op voor de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden bij Fontys Empower kan door het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Deze afspraak kan je zelf maken of in samenspraak met je studentcoach.