Fontys Empower TEC*

(*technology + entrepreneurship + creativity)

Wat is het?Een uniek onderwijsprogramma dat is ontworpen voor studenten die zijn gestopt met hun studie en willen uitzoeken wat de volgende stap is.
Voor wie is het?Voor Fontys studenten die stoppen met hun opleiding. Studeer je niet bij Fontys en heb je interesse in het programma, neem contact op voor de mogelijkheden!
Contactpersoonempower@fontys.nl

Het kiezen van een juiste opleiding kan lastig zijn. Soms merk je dat de studie die je hebt gekozen niet goed bij je past. Je hebt het gevoel dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt en je twijfelt over de volgende stap. Daarom hebben we Fontys empower ontwikkeld.

Empower is een voltijds onderwijsprogramma. Het programma heeft een studielast ter waarde van 30 studiepunten. Als je het succesvol hebt doorlopen, krijg je een certificaat waarmee je vrijstelling kunt aanvragen voor de minor van een fontys-opleiding. Tijdens het programma blijf je als student sociaal verbonden, ontdek je wat je wel en niet leuk vindt, waar je goed in bent en ontwikkel je vaardigheden om een weloverwogen keuze te maken voor een opleiding die echt bij jou past.

Programma details

De focus van het programma ligt op het professionaliseren van identiteit. Je ontwikkelt jouw professionele vaardigheden (samenwerken, presenteren, eigenaarschap nemen); leert creatieve tools (adobe cloud, lasercutting, 3d printen, virtual reality); ontwikkelt een ondernemende houding; besteedt aandacht aan identiteit en je wordt gedurende dit proces ondersteund door een individuele coach.

Tijdens empower ervaar je afwisselende activiteiten en uitdagingen die je individueel of in een groep aangaat.

Betekenisvol

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit verschillende onderdelen genoemd 'challenges'. Tijdens het onderwijs leer je resultaatgericht werken en is gekoppeld aan het ontwikkelen van nieuwsgierigheid, trots en het creëren van betekenis voor elkaar en de omgeving (maatschappij).

“Wij geloven dat professionaliseren van identiteit de eerste essentiële stap is om een ​​weloverwogen keuze te maken.’’

Blik op de toekomst

Naarmate je verder komt in het programma ga je aan de slag met Fontys domein specifieke contexten. Vervolgens kies je een context waarvoor je een toekomstbestendige oplossing gaat ontwerpen. Door middel van afwisselende (leer)activiteiten krijg je handvatten om jouw professionele identiteit te ontwikkelen.

Programma onderdelen

Open-ended challenges.
Iedere drie weken werk je aan een open-ended challenge. In elke challenge staat een onderwerp centraal.

1. my spark:
Ontdek jouw fascinatie en inspiratie. Je krijgt tijd en ruimte om te ‘landen’ in het programma.

2. it’s all in the game:
Wie en wat heeft jou gevormd? Je duikt in jouw levensverhaal en ontwikkelt daar een tof spel van.

3. meaningful you:
Voor wie of wat wil jij iets betekenen? Ontdek jouw waarden en de manier waarop jij een bijdrage wil leveren aan jouw omgeving.

4. look into the world
Vanuit jouw eigen fascinatie en een vakgebied dat je interessant vindt, ontwikkel je een oplossing voor een maatschappelijk probleem.

5. frame your future
Je vergelijkt jouw opgedane kennis over jezelf met potentiële nieuwe opleidingen. Wat past en wat past niet?

6. my solution
Je werkt aan een zelf gedefinieerde challenge. Deze challenge is gekoppeld aan een vakgebied of onderwerp waarin jij een bijdrage wil leveren.

Tijdens de challenges richten we ons op de Fontys domeinen: Techniek & Innovatie, Mens & Maatschappij, Educatie en Economie.

Wanneer instromen?

Empower is een flexibel onderwijsprogramma, wat inhoudt dat jij je elke week kunt inschrijven. Elke drie weken is er een startmoment.

Zijn er voorwaarden?

Voorwaarde om aan Empower deel te nemen, is dat je ingeschreven moet blijven bij Fontys. Het programma zelf brengt geen extra inschrijfkosten met zich mee, maar een student mag zich niet uitschrijven, en kan dus geen resterend collegegeld terugvorderen.

Studeer je niet bij Fontys en heb je interesse in het programma, neem dan contact op voor de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden bij Fontys Empower kan door het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Deze afspraak kan je zelf maken of in samenspraak met je studentcoach.