Studievertraging & Financiën

Studievertraging? Check de (financiële) mogelijkheden

Als je studievertraging oploopt tijdens je studie, kom je mogelijk in aanmerking voor een financiële regeling.

Als eerste is het verstandig om in contact te treden met je studentcoach om je situatie te bespreken. Deze kan, indien nodig, doorverwijzen naar een studentendecaan om je verder te helpen.  

Door de corona maatregelen kun je ook zomaar ineens in financiële problemen komen, bijvoorbeeld doordat je tijdelijk niet terecht kunt bij je bijbaan en wél gewoon collegegeld of je kamerhuur moet betalen.

Zit je in de afrondende fase van je studie en loop je door de coronamaatregelen studievertraging op? Dan kom je misschien in aanmerking voor één van de financiële tegemoetkomingen van het ministerie van OCW.

Voor al je vragen hierover én de mogelijkheden die er zijn om je te helpen, check DUO.

Voorzieningen prestatiebeurs

Soms lukt het door bijzondere omstandigheden niet om op tijd af te studeren, of moet je zelfs helemaal stoppen met je studie. Hiervoor heeft DUO voorzieningen beschikbaar. Meer informatie over de voorzieningen prestatiebeurs vind je op de pagina 'Studievertraging' van DUO.

Afstudeersteun bij bijzondere omstandigheden

De Regeling Profileringsfonds biedt financiële ondersteuning, in de vorm van afstudeersteun, aan studenten die het door bijzondere omstandigheden niet redden om voor afloop van de prestatiebeurs hun opleiding af te ronden. Bijvoorbeeld als studerende topsporter, maar ook als je door bijvoorbeeld zwangerschap, een functiebeperking, ziekte of familieomstandigheden studievertraging oploopt.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor een voorziening van DUO of voor afstudeersteun, kun je online een afspraak maken met een studentendecaan..

Bestuursbeurs

Als je dit studiejaar actief bent in een bestuur van een studie- of studentenvereniging of koepelbestuur, kom je wellicht in aanmerking voor een bestuursbeurs; een financiële ondersteuning vanuit het Profileringsfonds. Na aanvang van het studiejaar is er in november een informatiebijeenkomst over de Procedure Bestuursbeurzen. Tijdens deze  bijeenkomst worden de voorwaarden toegelicht. Tevens wordt het tijdspad aangegeven, waarvoor bepaalde documenten moeten worden aangeleverd.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor een bestuursbeurs, kun je contact opnemen met het overkoepelend orgaan van jouw studie- of studentenvereniging en bij vragen kun je mailen naar profileringsfonds@fontys.nl .


Commissie profileringsfonds

De commissie Profileringsfonds beoordeelt jouw aanvraag over afstudeersteun of bestuursbeurs.
In de agenda hieronder zie je wanneer de commissie bij elkaar komt. Zodra jouw aanvraag compleet en verstuurd is en (minimaal 10 werkdagen voor de eerstvolgende vergadering), wordt deze besproken. We streven ernaar om je vervolgens binnen 10 werkdagen te informeren over de voortgang.

Vergaderdata 2020 - 2021

25 juni9 juli27 augustus
24 september27 oktober24 november
15 december26 januari9 maart
6 april18 mei25 mei
8 juni29 juni13 juli

Afstudeersteun na pech onderweg..

Sfeerafbeelding Fontys
Lees hier de blog van Michelle