Ik wil switchen en ik weet het al

Ik weet het al

Weet je al zeker naar welke studie je wilt gaan switchen? Hieronder vindt je informatie wat je kunt doen om je overstap naar je nieuwe studie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Je meldt je bij Studielink aan voor de opleiding van jouw keuze. Hoe moet dat?

Naast september starten er ook opleidingen in februari. Bekijk het overzicht.

Je hebt als Fontysstudent de mogelijkheid om vóór 1 oktober van het lopende studiejaar over te stappen naar een andere opleiding binnen het aanbod van economische opleidingen. Hierdoor kun je doorstromen - met zo min mogelijk studievertraging - wanneer je erachter komt dat de studie toch niet goed bij je past. Wil je na de eerste 4 weken switchen? Kijk dan in overleg met je opleiding welke switchmogelijkheden er zijn.

Voor iedereen die een opleiding binnen de technologie wil volgen, maar nog niet weet welke. Als je je aan wilt melden voor Techstart hoef je niet te wachten tot september. Je kunt op ieder moment van het jaar instromen.

Empower is een modulair flexibel onderwijsprogramma voor propedeuse studenten die overwegen te stoppen of switchen van opleiding, omdat zij het gevoel hebben niet op de juiste plek te zitten.

Matchen jouw verwachtingen met de werkelijkheid, bijvoorbeeld als het gaat om samenwerken of de verdeling theorie en praktijk? Je ontdekt het tijdens proefstuderen en meelopen.