Studievertraging & Financiën

Studievertraging? Check de (financiële) mogelijkheden

Als je studievertraging oploopt tijdens je studie, kom je mogelijk in aanmerking voor een financiële regeling.

Als eerste is het verstandig om in contact te treden met je studentcoach om je situatie te bespreken. Deze kan, indien nodig, doorverwijzen naar een studentendecaan om je verder te helpen.  

Voorzieningen prestatiebeurs

Soms lukt het door bijzondere omstandigheden niet om op tijd af te studeren, of moet je zelfs helemaal stoppen met je studie. Hiervoor heeft DUO voorzieningen beschikbaar. Meer informatie over de voorzieningen prestatiebeurs vind je op de pagina 'Studievertraging' van DUO.

Afstudeersteun bij bijzondere omstandigheden

De Regeling Profileringsfonds biedt financiële ondersteuning, in de vorm van afstudeersteun, aan studenten die het door bijzondere omstandigheden niet redden om voor afloop van de prestatiebeurs hun opleiding af te ronden. Bijvoorbeeld als studerende topsporter, maar ook als je door bijvoorbeeld zwangerschap, een functiebeperking, ziekte of familieomstandigheden studievertraging oploopt.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor een voorziening van DUO of voor afstudeersteun, kun je online een afspraak maken met een studentendecaan..

Bestuursbeurs

Als je dit studiejaar actief bent in een bestuur van een studie- of studentenvereniging of koepelbestuur, kom je wellicht in aanmerking voor een bestuursbeurs; een financiële ondersteuning vanuit het Profileringsfonds. Na aanvang van het studiejaar is er in september een informatiebijeenkomst over de Procedure Bestuursbeurzen. Tijdens deze  bijeenkomst worden de voorwaarden toegelicht. Tevens wordt het tijdspad aangegeven, waarvoor bepaalde documenten moeten worden aangeleverd.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor een bestuursbeurs, kun je contact opnemen met het overkoepelend orgaan van jouw studie- of studentenvereniging en bij vragen kun je mailen naar commissie-bestuursbeurzen@fontys.nl.

Het aanvragen van een individuele bestuursbeurs kan van 1 februari tot en met 28 februari 2022.


Minder stress door nieuwe studiefinanciering

Studenten die studievertraging oplopen hebben soms meer mogelijkheden en rechten dan ze zelf weten. Zo ondervond ook Dominique die vorig jaar bij studentendecaan Renée van den Berk aanklopte.

lees hier het verhaal van Dominique

Maak hier een afspraak met een van onze studentendecanen.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Commissie bestuursbeurzen

Commissie profileringsfonds

De commissie Profileringsfonds beoordeelt jouw aanvraag over afstudeersteun.
In de agenda hieronder zie je wanneer de commissie bij elkaar komt. Zodra jouw aanvraag compleet en verstuurd is en (minimaal 10 werkdagen voor de eerstvolgende vergadering), wordt deze besproken. We streven ernaar om je vervolgens binnen 10 werkdagen te informeren over de voortgang.

CPF vergaderdata 2021-2022

31 augustus28 september19 oktober
23 november14 december11 januari
15 maart12 april10 mei
24 mei14 juni28 juni
12 juli