Aan de slag met aandachtsproblemen

Deze training is bedoeld voor studenten met aandachtsbeperkingen. Bijvoorbeeld  AD(H)D.

Op grond van steeds meer onderzoek weten we vrij zeker dat zelfs mensen met aangeboren problemen zoals stemming-, angst- of aandachtsproblemen kunnen leren hun hersenen te trainen, zodat ze minder last hebben van deze problemen

Doel

Leren hoe je je aandacht kunt richten. En dat succesvol toepassen in je dagelijks leven.

Methodieken

• Aandacht trainen met behulp van oefeningen zoals meditatie en mindfulnessyoga
  • Evaluatie van je ervaringen met de trainer en de medestudenten
  • Zelfobservatie
  • Automatische reacties herkennen
  • Bewust worden en respecteren van grenzen
  • Stress herkennen
  • Acceptatie en de keuze om in actie te komen
  • Je ideale dag ontwerpen
  • Huiswerkopdrachten

• Een training bestaat uit 5 bijeenkomsten
  • Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 studenten
  • De training is gratis

Trainingen Eindhoven

Aanmelden

Om je definitief te kunnen inschrijven en een inschatting te kunnen maken of deze training voor jou de meest geschikte is, vragen wij je een korte motivatie te schrijven. Je motivatie van deelname kun je via mail aan de trainer sturen. Je krijgt daarna zo spoedig mogelijk van de trainer een reactie op je Fontys emailadres.

Je kunt hierbij de volgende vragen als richtlijn gebruiken:

• Wat maakt dat je zou willen deelnemen aan deze training?
    • Wat heb je zelf tot op heden aan je situatie gedaan? En wat was het resultaat daarvan?
    • Wat verwacht je van deelname aan deze training?
    • Waaraan zou je tijdens deze training willen werken, wat zou je willen verbeteren of veranderen?
    • Wat vind je zelf nog van belang dat aan je motivatie kan worden toegevoegd?

Vergeet niet je naam, opleiding, studentnummer, telefoonnummer, de naam en locatie van jouw voorkeur van de training in de mail te zetten.