Rouw en verlies (online)

Let op: vanwege de Coronamaatregelen vinden er voorlopig geen trainingen op locatie plaats.

In deze training gaat het niet zozeer over het verwerken, maar eerder over het 'overleven' van rouw en verlies. En daarbij gaat het vooral om jouw persoonlijke manier van omgaan met rouw en verlies, jouw persoonlijke reacties na het overlijden van een dierbare, een naaste. Of het nu gaat om klein verdriet of groot verdriet, iedereen ‘verdraagt’ verlies op een eigen individuele manier. Gevoelens van onbegrip, verdriet, pijn, boosheid…... de uitingsvormen kunnen erg verschillen. Als dat ook ingrijpende gevolgen heeft voor bijvoorbeeld je studie, kan het delen van ervaringen met elkaar een verzachtende werking hebben en steun bieden. 

Inhoud 

Tijdens deze training verkrijg je een beter inzicht in je eigen rouwtijd en eigen rouwarbeid. De volgende onderwerpen komen aan bod: wat is rouw?, eigen 'rouwtijd', verklaringsmodellen, gemis en herinneringen, afscheid, emoties en troost.

Methodieken 

 • Gerichte aandacht voor de persoonlijke ervaring(-en) en emoties 
 • Verduidelijking van het unieke verlies- en rouwproces 
 • Verwerkingsopdrachten, levensverhaal, rituelen 
 • Integreren en versterken 

Praktische informatie 

 • Een training bestaat uit zes bijeenkomsten
 • Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 studenten
 • De training is gratis

Training online of locatie Eindhoven

  Aanmelden   

  Om je definitief te kunnen inschrijven kun je een mail aan de trainer sturen, je krijgt daarna zo snel mogelijk een reactie op je Fontys emailadres.     

  Je kunt je aanmelden door je naam, opleiding, studentnummer, telefoonnummer, de naam en locatie van jouw voorkeur van de training in de mail te zetten.