International Fresh Business Management (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Supermarkten liggen vol met exotische en verse producten: paprika, tomaten, courgettes, fruit en seizoensgroenten. Bij de kassa zie je ook nog eens een mooie bos bloemen. Maar hoe komen deze bloemen, verse groenten, vlees en melk in de supermarkt? Hoe zit het met de productie, hoe bepaal je de prijzen en hoe garandeer je een goede kwaliteit? Dat leer je tijdens de studie International Fresh Business Management. Toegepaste logistiek en marketing in de verswereld staan centraal.

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot specialist in de verswereld. Marketing vormt een belangrijk onderdeel. Je leert marktonderzoek en marktanalyses uitvoeren, ontwikkelt een visie op strategische marketingplanning en krijgt inzicht in hoe je concreet de verkoop stimuleert. Bij een vak als food- en agrologistiek hou je je bezig met de totale goederenstroom van versproducten. Inkoop, bedrijfsorganisatie, productie- en transportplanning en verpakking komen aan bod. Je krijgt basiskennis van bedrijfseconomie, ICT en managementvaardigheden. Ook handig: je leert helder communiceren in Duits, Engels en Nederlands. De klassen worden bewust klein gehouden, zodat je zoveel mogelijk aandacht krijgt.

Wat verwachten wij van jou

Allereerst heb je natuurlijk een grote passie voor de food en fresh sector. Het is belangrijk dat je jezelf goed kunt verwoorden. Je staat open voor nieuwe idee├źn, bent creatief en beschikt over een groot inlevings vermogen. Verder vind je het interessant om zaken tot op de bodem uit te zoeken en ben je commercieel sterk. Behoud je ook gemakkelijk het overzicht? Handig, want dan ben je waarschijnlijk heel goed in staat om verbanden te leggen tussen opeenvolgende schakels in de versketens! 

Open dag - 18 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Business Administration

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o + wiA of wiB ec of m&o
EM + +
NG ec of m&o ec of m&o
NT ec of m&o ec of m&o

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B International Fresh Business Management

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.