Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past
International Fresh Business Management (voltijd)

In het kort

Supermarkten liggen vol met exotische en verse producten: paprika, tomaten, courgettes, fruit en seizoensgroenten. Bij de kassa zie je ook nog eens een mooie bos bloemen. Maar hoe komen deze bloemen, verse groenten, vlees en melk in de supermarkt? Hoe zit het met de productie, hoe bepaal je de prijzen en hoe garandeer je een goede kwaliteit? Dat leer je tijdens de studie International Fresh Business Management. Toegepaste logistiek en marketing in de verswereld staan centraal.

International Fresh Business Management leidt op tot de graad Bachelor of Business Administration.

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot specialist in de verswereld. Marketing vormt een belangrijk onderdeel. Je leert marktonderzoek en marktanalyses uitvoeren, ontwikkelt een visie op strategische marketingplanning en krijgt inzicht in hoe je concreet de verkoop stimuleert. Bij een vak als food- en agrologistiek hou je je bezig met de totale goederenstroom van versproducten. Inkoop, bedrijfsorganisatie, productie- en transportplanning en verpakking komen aan bod. Je krijgt basiskennis van bedrijfseconomie, ICT en managementvaardigheden. Ook handig: je leert helder communiceren in Duits, Engels en Nederlands.

Wat verwachten wij van jou

Allereerst heb je natuurlijk een grote passie voor de agrosector. Het is belangrijk dat je jezelf goed kunt verwoorden. Je staat open voor nieuwe ideeën, bent creatief en beschikt over een groot inlevend vermogen. Verder vind je het interessant om zaken tot op de bodem uit te zoeken en ben je commercieel sterk. Behoud je ook gemakkelijk het overzicht? Handig, want dan ben je waarschijnlijk heel goed in staat om verbanden te leggen tussen opeenvolgende schakels in de versketens! 

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Lesplaats
Venlo
Contact
FIBS@fontys.nl