• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Foodtrucks, foodbloggers, online bloemen bestellen en thuis laten bezorgen: de ontwikkelingen in de verswereld gaan enorm snel. Supermarkten liggen vol met producten als paprika, tomaten, courgettes, melk en bloemen. Maar hoe zit het met de productie, hoe bepaal je de prijzen, hoe garandeer je een goede kwaliteit en wat wil de consument eigenlijk? Dat leer je tijdens de studie International Fresh Business Management. Toegepaste logistiek (o.a. transport en productie), marketing (bijvoorbeeld promotie en consumentengedrag) en de werkwijze van de verswereld staan centraal.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot specialist in de verswereld. Marketing en logistiek vormen de belangrijkste onderdelen van de opleiding. Je leert marktonderzoek en marktanalyses uitvoeren en krijgt inzicht in hoe je concreet de verkoop stimuleert. Bij een vak als food- en agrologistiek hou je je bezig met de goederenstroom van versproducten. Inkoop, bedrijfsorganisatie, productie- en transportplanning en verpakking komen aan bod. Je krijgt kennis van bedrijfseconomie, ICT en management. En, niet onbelangrijk: je leert helder communiceren in Duits, Engels en Nederlands.

Wat verwachten wij van jou

Allereerst heb je natuurlijk een grote passie voor de verssector. Het is belangrijk dat je je verbaal goed kunt uitdrukken, bijvoorbeeld in presentaties of tijdens projecten. Je staat open voor nieuwe idee├źn, bent creatief en internationaal geori├źnteerd. Verder vind je het interessant om zaken tot op de bodem uit te zoeken en ben je commercieel sterk. Behoud je ook gemakkelijk het overzicht? Handig, want dan ben je waarschijnlijk heel goed in staat om verbanden te leggen tussen opeenvolgende schakels in de versketens! Je komt bijvoorbeeld terecht in beroepen als marketingmanager, projectmanager of logistiek manager bij bedrijven uit de verssector.

Open dag - 28 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM ec of m&o + wiA of wiB ec of m&o
EM
NG ec of m&o ec of m&o
NT ec of m&o ec of m&o

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B Logistics Management

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.