Geestelijk begeleider (deeltijd)

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

De aandacht voor zingeving en spiritualiteit neemt toe. In de opleiding Geestelijke begeleider leer je ter sprake te brengen wat mensen uiteindelijk het belangrijkst vinden in hun leven, wat ‘zin’ geeft. Waarom besta ik? Hoe ga ik om met dilemma’s? Als geestelijk verzorger, ritueel begeleider, zingevings- of levenscoach begeleid je cliënten bij deze en andere levensvragen binnen diverse contexten. Tijdens de opleiding krijg je een brede theologische en religiewetenschappelijke basis en leert kritisch te reflecteren op je eigen handelen. Dit alles integreer je in de begeleiding van cliënten. Waardoor jij een professionele gesprekspartner met veel inhoud, coachingsvaardigheden, kennis van (social) media en onderzoekend vermogen wordt.

Waarom deze opleiding

Filosofie en reflectie zijn belangrijke onderdelen van de katholieke theologie, het vertrekpunt van je studie. De opleiding is intellectueel uitdagend. Tegelijkertijd krijg je ook zicht op je emoties om anderen te begeleiden bij wat wezenlijk voor ze is. Naast het christendom, de levensbeschouwing die de westerse cultuur gevormd heeft, komen ook andere levensbeschouwelijke tradities aan bod. De bacheloropleiding Geestelijk begeleider is daardoor zowel verdiepend als verbredend. De persoonlijke aandacht op onze hogeschool maakt dat je je snel thuis voelt. Je krijgt college van betrokken docenten en gedurende je studie kan je altijd terecht bij je studieloopbaanbegeleider.

Voor wie is deze opleiding

Je zoekt inzicht in je eigen geloof en bent nieuwsgierig naar de levensbeschouwelijke en spirituele achtergrond van anderen. Als toekomstig Geestelijk begeleider wil je levensbeschouwelijke gesprekken leren voeren. Je bent een sociaal mens, maar ook leergierig en een kritische onderzoeker. Je bent bereid om je volledig in te zetten. Je bent niet bang om op je eigen handelen te reflecteren. Je wilt rituelen leren, werkt samen met andere professionals en wil bovenal mensen begeleiden. Om na je studie aan de slag te gaan als Geestelijk begeleider.

Deeltijd studeren bij FHTL in Utrecht

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd
Locatie
Utrecht
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Theology
MAIL BEL: 0885073000

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Utrecht
Opleiding B Godsdienst-pastoraal Werk