ICT

ICT is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken ICT bijvoorbeeld om te bellen, te surfen op internet, te Snapchatten, te Instagrammen, onze favoriete game te spelen of om muziek te luisteren. ICT zorgt ervoor dat auto’s kunnen rijden, bedrijven functioneren of dat artsen in ziekenhuizen hun werk kunnen doen. Kortom: onze moderne wereld draait op ICT en er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Dit vraagt om veelzijdige en flexibele ICT-opleidingen, die snel inspelen op alles wat er op dit gebied om ons heen gebeurt. Opleidingen dus die zelf actief betrokken zijn bij vernieuwingen.  

Bij Fontys bieden we die opleidingen.

In Eindhoven en Tilburg kun je de brede bacheloropleiding HBO-ICT volgen. Deze opleiding heeft maar liefst 11 afstudeerrichtingen. Jij kunt dus precies die kant van ICT kiezen die je het meest interessant vindt.

In Venlo bieden we een opleiding Informatica aan met verdieping op het gebied van Business Informatics en Software Engineering. Je leert hier praktische oplossingen te vinden voor problemen in bedrijven en organisaties door het inzetten van ICT.

ICT-opleidingen bij Fontys

HBO-ICT (met 11 afstudeerrichtingen)

In Eindhoven en Tilburg biedt Fontys één brede bacheloropleiding aan met maar liefst 11 afstudeerrichtingen! Inhoudelijk kun je voor alle mogelijke beroepen in de ICT worden opgeleid. In het propedeusejaar start je met een brede oriëntatie op vijf richtingen binnen het vakgebied ICT, nl. ICT & Business, ICT & Infrastructure, ICT & Media Design, ICT & Software Engineering en ICT & Technology.
Vanaf het tweede jaar kun je ieder semester opnieuw een keuze maken ten aanzien van richtingen, thema's en de leervorm, die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren, talenten en manier van studeren passen. Bovendien wordt je goed begeleid bij het maken van die keuzes.

HBO-ICT English Stream

De opleiding HBO-ICT kun je ook in het Engels volgen op leslokatie Eindhoven. Voor meer info zie: fontys.edu/ictprogrammes

Business Informatics en Software Engineering

In Venlo biedt Fontys een opleiding Informatica aan met verdieping op het gebied van Business Informatics en Software Engineering. Je leert hier o.a. praktische oplossingen te zoeken voor problemen in bedrijven en organisaties en hoe je ICT daarvoor het beste kunt inzetten.

Bovengenoemde opleidingen worden aangeboden in voltijd. Ook zijn er opleidingsmogelijkheden in deeltijd. In Eindhoven kun je kiezen uit 2 opleidingen:

Associate degree ICT Service Management

Bachelor HBO-ICT (met 4 afstudeerrichtingen) Deze opleiding biedt de afstudeerrichtingen ICT & Business, ICT & Management and Security, ICT & Software Engineering en ICT & Technology.