ICT

ICT is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken ICT bijvoorbeeld om te bellen, te surfen op internet, te Snapchatten, te Instagrammen, onze favoriete game te spelen of om muziek te luisteren. ICT zorgt ervoor dat auto’s kunnen rijden, bedrijven functioneren of dat artsen in ziekenhuizen hun werk kunnen doen. Kortom: onze moderne wereld draait op ICT en er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Dit vraagt om veelzijdige en flexibele ICT-opleidingen, die snel inspelen op alles wat er op dit gebied om ons heen gebeurt.

Bij Fontys bieden we die opleidingen.

  • In Tilburg kun je de brede Associate degree ICT volgen.
  • In Eindhoven en Tilburg kun je de brede bacheloropleiding HBO-ICT volgen.
  • In Eindhoven kun je ook de brede bachelropleiding HBO-ICT in het Engels volgen.
  • In Venlo bieden we een bacheloropleiding Informatica aan.

ICT-opleidingen bij Fontys

Associate degree ICT

Brede Associate degree ICT in Tilburg. In twee jaar ga je van oriëntatie op 5 basisprofielen in de ICT naar specialisatie in een specifieke ICT-functie.

HBO-ICT (met 11 afstudeerrichtingen)

In Eindhoven en Tilburg biedt Fontys één brede bacheloropleiding aan met maar liefst 11 afstudeerrichtingen! Inhoudelijk kun je voor alle mogelijke beroepen in de ICT worden opgeleid. In het propedeusejaar start je met een brede oriëntatie op vijf basisprofielen binnen het vakgebied ICT, nl. ICT & Business, ICT & Infrastructure, ICT & Media Design, ICT & Software Engineering en ICT & Technology.
Vanaf het tweede jaar kun je ieder semester opnieuw een keuze maken ten aanzien van basisprofielen, specialisaties en de leervorm, die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren, talenten en manier van studeren passen. Bovendien wordt je goed begeleid bij het maken van die keuzes.

HBO-ICT English Stream

De opleiding HBO-ICT kun je ook in het Engels volgen op leslokatie Eindhoven. Voor meer info zie: fontys.edu/ictprogrammes

Software Engineering en Business Informatics

In Venlo biedt Fontys een opleiding Informatica aan met verdieping op het gebied van Software Engineering en Business Informatics. Je leert hier o.a. praktische oplossingen te zoeken voor problemen in bedrijven en organisaties en hoe je ICT daarvoor het beste kunt inzetten.