Journalistiek (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Journalisten willen de wereld om zich begrijpen. Willen antwoorden op vragen als: ‘Hoeveel kost dit eigenlijk en wie gaat het betalen?’ En journalisten willen die antwoorden aan een publiek presenteren. Ben jij ook nieuwsgierig naar alles wat er om je heen gebeurt? En ben je liever onderweg naar het volgend interview dan dat je rondhangt op een kantoor? Heb je ook nog een vlotte pen? Dan is de opleiding journalistiek misschien iets voor jou! In vier jaar leer je hoe je antwoorden op vragen kunt vinden. En hoe je die antwoorden vervolgens ‘verpakt’: in een crossmediale online productie, artikel, radio- of televisie-item. En natuurlijk werk je aan je algemene ontwikkeling. Want als journalist moet je een ‘allesweter’ willen zijn. Vanuit kennis ontstaan immers de beste vragen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten?

Fontys leidt journalisten op van topniveau. Dat doen we al ruim 30 jaar door modern onderwijs waarbij we gebruik maken van de laatste technieken. We hebben een up-to-date radio- en televisiestudio en een strakke crossmediale nieuwsredactie, van waaruit onze studenten elk dag nieuws maken en achtergronden brengen. Het onderwijs is praktijkgericht. De ene keer werk je in een klein team aan een artikel of interview, de andere keer maak je een krant of radio- en tv-programma’s. De lessen worden gegeven op dinsdagavond en vrijdag (overdag), waardoor je de opleiding kunt combineren met een baan. Dat hoeft geen baan in de journalistiek te zijn.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je bent nieuwsgierig, enthousiast, flexibel, creatief en leergierig. Je hebt een brede interesse, wilt graag dingen uitzoeken en bent altijd actief met sociale media. Herken je deze eigenschappen? Als journalist kun je ze goed gebruiken. Je moet met mensen kunnen omgaan. Niet te verlegen zijn, initiatief tonen en op mensen af durven stappen om ze (soms lastige) vragen te stellen. Tot slot zijn een goed taalgevoel en interesse de maatschappij belangrijk. Je vindt het leuk om verhalen op verschillende manieren te vertellen en presenteren.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 05 juni

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Journalistiek
Zo pak je het aan

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij