Lectoraten

Wat is een lectoraat

Als bedrijven, maatschappelijke instellingen of organisaties en overheden, tegen bepaalde bedrijfsvraagstukken aanlopen kan praktijkgericht onderzoek antwoorden bieden en zorgen voor ontwikkeling en innovatie.

Samen met bedrijven en instellingen organiseren onze lectoren, binnen multidisciplinaire teams en met andere experts, praktijkgericht onderzoek. Onderzoek dat in dienst staat van beroepsontwikkeling en beroepsinnovatie. Nieuwe inzichten en oplossingen worden direct ter beschikking gesteld en ingebed in onze opleidingen. Zo sluit ons onderwijs niet alleen beter aan bij behoeften van bedrijven en hun medewerkers maar beschikken onze afgestudeerden ook steeds over de laatste onderwijsmaterie, -materialen en -kennis. Fontys heeft een groot aantal lectoren aan zich verbonden op relevante terreinen waarin zich actuele maatschappelijke vraagstukken voordoen.

Sfeerafbeelding Fontys

Wilt u weten wat Fontys voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze lectoraten of Expertisecentra's.

Onze lectoraten zijn onderverdeeld in de volgende domeinen:

Samenstelling van een lectoraat

Een lectoraat bestaat uit een lector en een kenniskring, waarin docenten en (externe) experts samenwerken. Elk lectoraat staat onder leiding van een lector, die expert is in een bepaald vakgebied. De lector zet zijn of haar kennis en ervaring in voor onderzoek en innovatie binnen het onderwijs en de beroepspraktijk. 

Onze studenten worden vaak bij deze onderzoeken betrokken, bijvoorbeeld via afstudeeropdrachten. Ook worden academici ingezet die kunnen promoveren op voor hoger onderwijs relevante vraagstukken, onder begeleiding van de lector en hun universitaire promotoren.

Download PDF brochure Fontys Focus Onderzoek Download PDF brochure Fontys Focus Onderzoek