Eindhoven

Eindhoven, vele mogelijkheden

Waarom Eindhoven?

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan "snelle" ingenieurs zoals mechatronici. De regio Eindhoven biedt een ruime werkgelegenheid voor jou.
Mechatronica Eindhoven speelt in op de ontwikkelingen in de hight tech industrie binnen de regio Brainport. Robotica en besturingstechnieken zijn dan ook essentieel binnen de studie. We halen de praktijk in huis en sluiten aan bij actuele ontwikkelingen in jouw toekomstige beroepspraktijk.
Eindhoven biedt je naast je studie brede vrijetijdsinvullingen: je kunt je aansluiten bij sportclubs en studieverenigingen, ook het uitgaansleven biedt vele mogelijkheden.
Fontys Hogeschool Engineering heeft een eigen studievereniging SV Innovum
Als je gaat studeren dan kun je de keuze maken om op kamers te gaan. Bij de Nederlandse Woonbond krijg je hier meer (praktische) informatie over. Om een kamer te vinden kun je je vrienden en familie vragen, een advertentie plaatsen op Hyves en Facebook, of de kameraanbiedingen in de krant raadplegen. Ook kunnen de volgende websites handig zijn bij je zoektocht naar een kamer

Kenniscentrum Mechatronics and Robotics

In Eindhoven vind je ook het Kenniscentrum Mechatronics and Robotics. Het kenniscentrum werkt nauw samen met bedrijven in de regio.

Projectenbureau ExPo

Eindhoven heeft een eigen projectenbureau: ExPo. het bedrijfsleven kan daar een project laten uitvoeren door studenten. Een vakdocent en projectbegeleider begeleiden je daarbij.
De projectgroep worden samengesteld uit studenten de opleidingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en mechatronica