Eindhoven

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan getalenteerde ingenieurs zoals mechatronici. De regio Eindhoven biedt ruime werkgelegenheidskansen voor jou. Mechatronica Eindhoven speelt in op de ontwikkelingen in de hightech industrie binnen de regio Brainport en robotica en besturingstechnieken zijn dan ook essentieel binnen de studie. We halen de praktijk in huis en sluiten aan bij actuele ontwikkelingen in jouw toekomstige beroepspraktijk. 
Eindhoven biedt je naast je studie brede vrijetijdsinvullingen: je kunt je aansluiten bij sportclubs en studieverenigingen en het uitgaansleven zal je zeker bevallen. Bij SV. Innovum, de eigen studievereniging van Fontys Hogeschool Engineering, voelt iedereen zich snel thuis. Als je gaat studeren dan kun je de keuze maken om op kamers te gaan. Bij de Nederlandse Woonbond krijg je hier meer (praktische) informatie over. Naast zoeken via social media kunnen ook de volgende websites handig zijn bij je zoektocht naar een kamer 

Kenniscentrum Mechatronics and Robotics

Bij Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven vind je ook het Kenniscentrum Mechatronics and Robotics. Het kenniscentrum werkt nauw samen met bedrijven in de regio.

Projectenbureau ExPo

Fontys Eindhoven heeft ExPo, een eigen projectenbureau waar het bedrijfsleven projecten kan laten uitvoeren door studenten. Het maakt dat je serieus aan de slag kunt met concrete projecten waarbij je begeleidt wordt door een vakdocent en een projectbegeleider. De projectgroep wordt samengesteld uit studenten van de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Mechatronica.

 • Team Rembrandts Eindhoven

  www.teamrembrandts.com: jongeren enthousiasmeren voor Techniek!

  Team Rembrandts is een internationaal roboticateam bij Fontys Hogeschool Engineering. Het team is samengesteld uit getalenteerde studenten van Fontys Hogeschool Engineering en leerlingen vanuit VO scholen en mbo’ers techniek. Met hun zelfgemaakte robots hebben ze tijdens Robotics Competitions al verschillende awards in de wacht gesleept.
  Team Rembrandts nam in het voorjaar van 2016 voor de 3e keer deel aan de robotcompetities van FIRST in Amerika.


  Onderstaand een aantal filmpjes om je warm te maken om tijdens je studie Mechatronica ook lid te worden van het Team Rembrandts.

 • Studievereniging Innovum Eindhoven

  Studievereniging Innovum voor studenten Engineering én Automotive in Eindhoven

  SV. Innovum is er voor jou !
  Innovum de grootste HBO studievereniging van Eindhoven vertegenwoordigt de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek én Automotive. De allereerste keer dat je met de studievereniging Innovum kennis kunt maken is bij de 1stejaars-introductieweek.
  Na inschrijving bij een van de opleidingen van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive krijg je informatie waarbij je je kunt opgeven als deelnemer aan de introductie.
  Dit is hét moment om al kennis te maken met je toekomstige studiegenoten en de gezellige studentenstad Eindhoven.

  Volg onze lezingen en excursies

  Naast de introductie organiseert Studievereniging Innovum ook lezingen en excursies om jou als student al snel kennis te laten maken met het werkveld van de ingenieur. Meegaan met bijvoorbeeld de jaarlijks georganiseerde studiereis naar het buitenland verbreedt je kennis en netwerk.

  Voor gezelligheid

  Naast leerzame momenten biedt SV. Innovum ook de mogelijkheid om een keertje een drankje te doen. Een goed moment om eens even met elkaar over andere onderwerpen als schoolstof te praten. Dat kan
  in het centrum van Eindhoven in de stamkroeg van Innovum. Daar worden activiteiten georganiseerd waar jij aan deel kunt nemen.
  Rest nog uiteraard onze eigen stek in het gebouw waar je binnen kunt lopen om even wat bij te praten, jezelf thuis te voelen, vragen te stellen of waar je tegen een redelijk tarief een snack kunt kopen.

  Uiteraard kun je ook onze Facebookpagina liken