Eindhoven

Eindhoven, vele mogelijkheden

Waarom Eindhoven?

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan "snelle" ingenieurs zoals mechatronici. De regio Eindhoven biedt een ruime werkgelegenheid voor jou.
Mechatronica Eindhoven speelt in op de ontwikkelingen in de hight tech industrie binnen de regio Brainport. Robotica en besturingstechnieken zijn dan ook essentieel binnen de studie. We halen de praktijk in huis en sluiten aan bij actuele ontwikkelingen in jouw toekomstige beroepspraktijk.
Eindhoven biedt je naast je studie brede vrijetijdsinvullingen: je kunt je aansluiten bij sportclubs en studieverenigingen, ook het uitgaansleven biedt vele mogelijkheden.
Fontys Hogeschool Engineering heeft een eigen studievereniging SV Innovum
Als je gaat studeren dan kun je de keuze maken om op kamers te gaan. Bij de Nederlandse Woonbond krijg je hier meer (praktische) informatie over. Om een kamer te vinden kun je je vrienden en familie vragen, een advertentie plaatsen op Hyves en Facebook, of de kameraanbiedingen in de krant raadplegen. Ook kunnen de volgende websites handig zijn bij je zoektocht naar een kamer

Kenniscentrum Mechatronics and Robotics

In Eindhoven vind je ook het Kenniscentrum Mechatronics and Robotics. Het kenniscentrum werkt nauw samen met bedrijven in de regio.

Projectenbureau ExPo

Eindhoven heeft een eigen projectenbureau: ExPo. het bedrijfsleven kan daar een project laten uitvoeren door studenten. Een vakdocent en projectbegeleider begeleiden je daarbij.
De projectgroep worden samengesteld uit studenten de opleidingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en mechatronica

 • Team Rembrandts Eindhoven

  www.teamrembrandts.com: jongeren enthousiasmeren voor Techniek!

  Team Rembrandts is een internationaal Roboticateam bij Fontys Hogeschool Engineering, Het team is samengesteld uit getalenteerde studenten van Fontys Hogeschool Engineering en leerlingen vanuit VO scholen en MBO ers techniek. Met hun zelfgemaakte robots hebben ze tijdens Robotics Competitions al verschillende awards in de wacht gesleept.
  Team Rembrandts nam afgelopen voorjaar 2016 al voor de 3de keer deel aan de robot competities van FIRST in Amerika.

  Onderstaand een aantal filmpjes om je warm te maken om tijdens je studie Mechatronica ook lid te worden van het Team Rembrandts.

  Wil je meer filmpjes bekijken? Ga dan naar ons youtubeFontysengineering13kanaal

 • Studievereniging Innovum Eindhoven

  Studievereniging Innovum voor studenten Engineering én Automotive in Eindhoven

  SV. Innovum is er voor jou !
  Innovum de grootste HBO studievereniging van Eindhoven vertegenwoordigt de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek én Automotive. De allereerste keer dat je met de studievereniging Innovum kennis kunt maken is bij de 1stejaars-introductieweek.
  Na inschrijving bij een van de opleidingen van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive krijg je informatie waarbij je je kunt opgeven als deelnemer aan de introductie.
  Dit is hét moment om al kennis te maken met je toekomstige studiegenoten en de gezellige studentenstad Eindhoven.

  Volg onze lezingen en excursies

  Naast de introductie organiseert Studievereniging Innovum ook lezingen en excursies om jou als student al snel kennis te laten maken met het werkveld van de ingenieur. Meegaan met bijvoorbeeld de jaarlijks georganiseerde studiereis naar het buitenland verbreedt je kennis en netwerk.

  Voor gezelligheid

  Naast leerzame momenten biedt SV. Innovum ook de mogelijkheid om een keertje een drankje te doen. Een goed moment om eens even met elkaar over andere onderwerpen als schoolstof te praten. Dat kan
  in het centrum van Eindhoven in de stamkroeg van Innovum. Daar worden activiteiten georganiseerd waar jij aan deel kunt nemen.
  Rest nog uiteraard onze eigen stek in het gebouw waar je binnen kunt lopen om even wat bij te praten, jezelf thuis te voelen, vragen te stellen of waar je tegen een redelijk tarief een snack kunt kopen.

  Uiteraard kun je ook onze Facebookpagina liken