Open Learning Labs

Blijf vooroplopen in de hightechsector

Fontys en toonaangevende hightechbedrijven uit Zuid-Nederland presenteren de Open Learning Labs: korte en gratis online lesmodules gecombineerd met labsessies op locatie bij Fontys. Ontdek hoe onze kennisboosters jou als (technisch) professional up-to-date houden.

 • Over de Open Learning Labs

  Nederland wil haar leidende positie in de technologiesector behouden. Dat vereist mobiliteit en flexibiliteit van professionals en het up to date houden van menselijk kapitaal. Daarom zijn Fontys en toonaangevende hightechbedrijven uit Zuid-Nederland gestart met Open Learning Labs. Daarbinnen ontwikkelen we online open access onderwijsmateriaal en organiseren we (offline) labsessies, om het geleerde in de praktijk te brengen. De inhoud sluit aan bij de behoeften van bedrijven en medewerkers in de topsectoren High Tech Systems and Materials (HTSM) en Agrofood.

  De leertrajecten richten zich (vooralsnog) op de volgende gebieden:
  - Robotics
  - Additive manufacturing / 3D-printing
  - Agro-mechatronics

  Partnerbedrijven Open Learning Labs Partnerbedrijven Open Learning Labs

  Samenwerking

  De Open Learning Labs worden ontwikkeld door het Fontys Centre of Expertise HTSM samen met toonaangevende (mkb-)bedrijven uit de regio.

  Doel en resultaat

  Doelstelling van het project is het ontwikkelen en inrichten van (open access) onderwijsmateriaal dat aansluit bij de behoeften van bedrijven en medewerkers in de topsectoren HTSM en Agrofood in de regio Zuid-Nederland. We realiseren dit via het opzetten van een digitale leeromgeving met open access online lesmateriaal, gekoppeld aan flexibele (offline) leertrajecten die modulair worden aangeboden binnen drie aantrekkelijke praktijklaboratoria van Fontys Centre of Expertise HTSM.