Podotherapie

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan je rug, heupen, knieën, enkels en voeten waar je last van hebt tijdens bewegen in het dagelijks functioneren. Een verkeerd looppatroon of een afwijkende voetstand kunnen de oorzaak zijn van je klachten.
De podotherapeut kan klachten behandelen door bijvoorbeeld het maken van podotherapeutische zolen, maar ook door het geven van voorlichting en advies.

Wat kun je van ons verwachten

Het studieprogramma bestaat uit thema's waarin alle vakken aan de orde komen. Het eerste jaar maak je direct kennis met theoretische vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie en biomechanica. Daarnaast krijg je in het eerste jaar verschillende praktijkvakken zoals afdruktechnieken, zool- en slijptechnieken en instrumentele behandelingen. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider. Tijdens de opleiding werk je veel (samen!) in teams met andere studenten. Je behandelt geen droge stof, maar gaat bij iedere probleemstelling/ziektebeeld en thema op zoek naar relevante informatie en theorie.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een grote interesse in het menselijk lichaam. Met behulp van bijzondere technieken en verfijnde instrumenten maak je passende hulpstukken. Om dat goed te kunnen doen, moet je technisch inzicht hebben en erg goed met je handen kunnen werken. Je bent sociaal en meedenkend. Ook al blink je uit in technische vakken, sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk voor het goed uitoefenen van je beroep. Podotherapie is namelijk mensenwerk. Je bent continu in contact met patiënten en collega’s.

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding Podotherapie