• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Toegepaste Psychologie (TP) is een opleiding waarbij het onderzoeken, beïnvloeden van menselijk gedrag en het op praktische wijze toepassen van deze kennis centraal staat. Informatie over gedrag is nuttig in verschillende situaties. Vertaald naar het werkveld kun je denken aan; werknemers adviseren, individuele cliënten vooruit helpen en omgaan met verschillende denkpatronen. Maar ook de juiste persoon voor een baan selecteren, een voorlichtingscampagne over gezond eten opzetten of een geheugentraining voor ouderen ontwikkelen zijn voorbeelden uit het werkveld.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je veel over menselijk gedrag en ga je er praktisch mee aan de slag. Je wordt getraind in het ondersteunen, coachen of begeleiden van mensen. Daarnaast leer je veel over psychologie en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld: hoe voer je een gesprek? Op welke wijze kun je iemand beoordelen? Hoe stel je een diagnose op? En hoe verwerk je cijfers van een psychologisch onderzoek? Je leert op professionele wijze om te gaan met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden.

Wat verwachten wij van jou

Een student Toegepaste Psychologie heeft interesse in het gedrag van mensen. Ook een onderzoekende houding is heel belangrijk. Je leert tijdens de studie kritisch naar jezelf te kijken. Wanneer je daarnaast gevoel hebt voor exacte vakken, zoals wiskunde, is de opleiding Toegepaste Psychologie mogelijk iets voor jou.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 21 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Toegepaste Psychologie
Zo pak je het aan

Studie in cijfers

Sfeerafbeelding Fontys
Bekijk het overzicht

Contact met de opleiding

08850 77660
hrmenpsychologie@fontys.nl