Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past
Leraar Lichamelijke Opvoeding (voltijd)

In het kort

Om leerlingen te motiveren een leven lang te bewegen speelt het vak lichamelijke opvoeding (LO) op school een cruciale rol. Hoe kun jij later als docent LO alle leerlingen in jouw les bereiken en invloed uitoefenen op hun sport- en beweeg gedrag?
Tijdens de bacheloropleiding LO leer je hoe je op verantwoorde wijze uitdagend bewegingsonderwijs kunt ontwerpen en uitvoeren. Onderwijs waarmee je leerlingen niet alleen beter leert bewegen, maar ook motiveert en enthousiasmeert voor een actieve deelname aan onze bewegingscultuur.

De Bacheloropleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding leidt op tot een eerste graad bevoegdheid.

Bevoegdheid

Wanneer je de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding afrondt, krijg je een eerstegraads bevoegdheid. Dit betekent dat je les mag geven op het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en ook op het speciaal onderwijs.

Wat kun je van ons verwachten

Bij Fontys Sporthogeschool volg je onderwijs in een gebouw dat sport, bewegen en educatie uitademt: een kweekvijver voor talent! Omdat we de ontwikkelingen op het gebied van bewegingsonderwijs op de voet volgen en vaak ook zelf creëren, ben je als student van Sporthogeschool verzekerd van actueel en innovatief onderwijs.

Binnen de opleiding leer wij je hoe je een les lichamelijke opvoeding moet voorbereiden, uitvoeren en evalueren voor groepen in leeftijden variërend van 4 t/m 18 jaar. 

Onze deskundige docenten zijn gedreven om jou te helpen je talent te ontplooien en je daarmee voor te bereiden op een geweldige baan in het werkveld van sport en bewegen.

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een ondernemende en pro-actieve houding en vindt het leuk om les te geven aan kinderen en jongeren in een beweegsituatie.

Je vindt het daarnaast prettig om te werken in een interactieve omgeving en wilt graag leren in de praktijk. Je bent bereid om zowel zelfstandig als samen met je medestudenten te werken.

Wij creëren een veilige omgeving waarin je fouten mag maken. Jij bent bereid dat te doen om van daaruit te leren en de stap naar zelfstandig lesgeven te maken. te mogen en durven maken, zodat je je aandacht kunt richten op datgene wat je nog moet leren.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Lesplaats
Eindhoven

Instructiefilms toelating

Oefen alvast voor de toelatingstest voor Leraar Lichamelijke Opvoeding

Instructiefilms toelating

Meeloopdag

Als je Sporthogeschool écht wilt ervaren, studeer je samen

met een groep mede-

scholieren een dag

bij de opleiding.

Klik hier

Meeloopdag