Verpleegkunde (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wil jij ouderen helpen langer thuis te wonen of verpleegtechnische handelingen in het ziekenhuis verrichten? Of werken binnen de geestelijke gezondheidszorg, bij de GGD of als bedrijfsverpleegkundige? Met de opleiding Verpleegkunde kun jij aan de slag binnen verschillende (zorg)instellingen en sectoren. Verpleegkunde gaat over mensen, over mensen die zorg nodig hebben. Samen met de patiënt (en zijn naasten) bespreek je welke zorg het beste past. Jij houdt hierbij het overzicht, want er kunnen verschillende problemen tegelijk optreden (zowel op lichamelijk als op psychisch en sociaal vlak). Ook stem je af met collega’s en andere disciplines. Geen routinewerk dus!

Wat kun je van ons verwachten

De leergroepen zijn en blijven klein. Je leert van en met elkaar en krijgt de ruimte om je persoonlijk te ontplooien. Docenten staan klaar om je te helpen. Op een toegankelijke en laagdrempelige manier helpen zij het beste uit jezelf te halen. Jij kent de docent en de docent kent jou. Een persoonlijke aanpak staat bij Verpleegkunde voorop. Daarbij wordt face-to-face onderwijs afgewisseld met digitaal onderwijs. Praktijk en theorie zijn op zoveel mogelijk manieren met elkaar verweven, onder andere in de zorginnovatiecentra en het gebruik van praktijkechte beroepssituaties.

Wat verwachten wij van jou

Zelfstandig, moedig en behulpzaam. Dat zijn eigenschappen van een verpleegkundige. Je krijgt te maken met heel veel verschillende mensen die allemaal anders omgaan met gezondheidsproblemen. Daar dien jij als verpleegkundige rekening mee te houden. Je werkt graag met mensen en laat je niet vlug van je stuk brengen. Organiseren gaat jou goed af, je bent geduldig en een actieve luisteraar. Je kunt je focussen op een bepaald probleem en houdt het overzicht over het geheel. Daarnaast heb je een onderzoekende houding die je helpt te werken in de steeds veranderende zorgomgeving.

Aanmelden studiejaar 2017-2018 niet meer mogelijk

De uiterste aanmelddatum voor de selectie van Verpleegkunde was 15 januari 2017. Dit betekent dat je je niet meer kunt aanmelden voor de selectieprocedure

Open dagen

Meer informatie
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Locatie
Eindhoven, Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.