• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Jij bent echt geïnteresseerd in mensen en hebt aandacht voor het unieke van ieder mens. Verpleegkunde kent een heel breed werkveld zoals psychiatrie, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen, thuiszorg. Samen met de patiënt (en zijn naasten) bespreek je welke zorg het beste past. Iedereen reageert weer anders op ziekte en behandeling en daarvoor heb je veel inlevingsvermogen nodig. Jij houdt het overzicht, want er kunnen verschillende problemen tegelijk optreden, zowel op lichamelijk als op psychisch en sociaal vlak. Geen routinewerk dus!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

De leergroepen zijn en blijven klein. Je leert van en met elkaar en krijgt de ruimte om je persoonlijk te ontplooien. Een persoonlijke aanpak staat bij Verpleegkunde voorop en docenten helpen je om het beste uit jezelf te halen. Jij kent de docent en de docent kent jou. Daarbij wordt face-to-face onderwijs afgewisseld met digitaal onderwijs. Praktijk en theorie zijn op zoveel mogelijk manieren met elkaar verweven waarin beroepssituaties rechtstreeks uit de praktijk komen. De stageplaatsen zijn van een kwalitatief hoog niveau waar je veel praktijkervaring opdoet.

Wat verwachten wij van jou

Zelfstandig, moedig en behulpzaam. Dat zijn eigenschappen van een verpleegkundige.
Je krijgt te maken met veel verschillende mensen die allemaal anders omgaan met gezondheidsproblemen. Je houdt hierbij rekening met persoonlijke factoren zoals leeftijd, culturele achtergrond en hun economische positie. Hiervoor is het nodig dat je je goed kunt inleven in anderen op een open en respectvolle manier.
Je hebt een grote verantwoordelijkheid want je hebt immers met mensen te maken. De keuzes die je maakt en de beslissingen die jij neemt overdenk je dan ook zorgvuldig en je kunt risico’s inschatten.