Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past
Verpleegkunde (voltijd)

In het kort

Verpleegkunde gaat over mensen. Over mensen die zorg nodig hebben. Het is belangrijk dat je je oprecht kunt inleven in die zorgvragen. Omdat iedereen anders is kunnen er per persoon andere beslissingen en behandelingen nodig zijn. Samen met de patiënt (en zijn naasten) bespreek je welke zorg het beste past. Je houdt hierbij het overzicht want er kunnen verschillende problemen tegelijk zijn, zowel op lichamelijk als op het psychische en sociale vlak. Ook stem je af met collega’s en andere disciplines. Geen routinewerk dus!

De opleiding Verpleegkunde staat officieel geregistreerd als Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige en leidt op tot de graad Bachelor of Nursing.

Wat kun je van ons verwachten

De leergroepen zijn klein en blijven klein. Je leert van en met elkaar en krijgt de ruimte om je persoonlijk te ontplooien. De docenten hebben een voorbeeldrol zodat je je kunt ontwikkelen in het verlenen van persoonsgerichte zorg en samenwerking. Je leert systematisch en doelgericht te werken en om problemen stap voor stap en in samenwerking aan te pakken. 

Face-to-face onderwijs wordt afgewisseld met digitaal onderwijs. Praktijk en theorie zijn zoveel mogelijk met elkaar verweven.

Wat verwachten wij van jou

Zelfstandig, moedig en behulpzaam. Dat zijn eigenschappen van een verpleegkundige. Je krijgt te maken met heel veel verschillende mensen en iedereen gaat weer anders om met zijn gezondheidsproblemen, lichamelijk en/of psychisch. Je werkt graag met mensen en laat je niet vlug van je stuk brengen. Organiseren gaat jou goed af, je bent geduldig en een actieve luisteraar. Je kunt je focussen op een bepaald probleem en houdt het overzicht over het geheel.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Lesplaats
Eindhoven, Tilburg
Contact
Beide locaties: 08850 77022 fhmg-stip@fontys.nl