Workshop studiekeuze

Heb je totaal geen idee wat je wilt gaan studeren? Vind je een heleboel studierichtingen leuk en kun je niet kiezen? Waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen? Allemaal vragen waarmee je te maken krijgt bij het maken van een studiekeuze die aansluit bij je persoonlijkheid. Tijdens de workshop studiekeuze ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. En niet onbelangrijk welke opleidingen daarbij passen.

Je gaat in een groep van 10 deelnemers flink met jezelf aan de slag en ga je ontdekken welke studie nu ├ęcht bij je past. Door middel van de workshop zijn de stappen duidelijk die nodig zijn om tot een passende studiekeuze te komen.

Voor wie is deze workshop?

  • Laatste jaar van havo, vwo of het mbo (niveau 4) die het echt niet weten en extra begeleiding nodig hebben bij het kiezen van een studie
  • Je bent niet ouder dan 23 jaar

Programma - Dag 1

Door je eigenschappen, talenten, interesses en wensen in kaart te brengen, ben je in staat om passende opleidingen op een rij te zetten. Je gaat aan de slag met vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen en talenten?
  • Wat wil ik? Wat zijn mijn interesses?
  • Waar ben ik goed in?
  • Waarin wil ik me ontwikkelen?

Programma - Dag 2

Met de zelfkennis die je hebt opgedaan onderzoek je nu:
- de keuzemogelijkheden je hebt en welke opleidingen je interessant lijken;
- en maak je een concreet stappenplan voor verdere verdieping van een opleidingsrichting en beroep.Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar het mbo of naar een andere hbo- of wo-instelling.

Aan het eind van de workshop heb je duidelijk hoe je verder kunt. Het wil dus niet zeggen dat je een definitieve keuze hebt gemaakt, maar je weet wel wat er eventueel nog nodig is om tot een keuze te komen.

Data workshop studiekeuze

De workshop gaat door bij voldoende belangstelling. Zijn er onvoldoende aanmeldingen, dan nemen we contact met je op voor een alternatief.

Vol?

Zit de workshop vol, maar wil je toch geholpen worden? Neem dan contact op met tel. 0885082222 of mail naar istudent@fontys.nl voor een gesprek met een studiekeuzeadviseur.