Sprint naar content

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Stress hoort bij het leven en dus ook bij studeren. Lukt het niet om je stresslevel weer te laten zakken? Heb je vaak last van een gespannen gevoel? Dan is dit jouw ‘wake-up call’ om hier iets aan te gaan doen. In deze module onderzoek je waar jouw stress vandaan komt. Je leert stress herkennen en je pakt de oorzaak aan.

naar module Stress
Sfeerafbeelding Fontys

Combineer jij studeren met een bijbaantje of studeer jij naast je baan? Dat kan stress opleveren, maar stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Maar heb je vaak werkstress? Werkstress
is stress die kan ontstaan wanneer je te weinig energie van je werk krijgt en je teveel negatieve werkaspecten ervaart.

Dan is het tijd voor actie! Deze module biedt je handige uitleg en oefeningen waardoor je jouw stresssignalen leert herkennen.

naar module Werkstress
Sfeerafbeelding Fontys

Kan jij wel wat meer veerkracht gebruiken? Vraag je je weleens af waarom je op een bepaalde manier op tegenslagen reageert? Ga dan met deze module aan de slag. In de module krijg je meer inzicht in jezelf en waarom je reageert zoals je doet. Zo bouw je veerkracht op. En dat helpt je bij tegenslagen in de toekomst.

naar module Veerkracht
Sfeerafbeelding Fontys

In Europa werken mensen gemiddeld 37,5 uur per week. Dat is best veel tijd die je op je werk doorbrengt. Hoe zit het met jouw werkgeluk tijdens die uren? Kan jij zeggen dat je echt gelukkig bent op je werk? Deze module helpt je bij jouw zoektocht naar meer werkgeluk. Want werkgeluk begint bijweten wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je motiveert. Zo kan je passende manieren zoeken om met stress of andere moeilijke situaties om te gaan.

naar module Werkgeluk
Sfeerafbeelding Fontys

Deze module helpt je beter om te gaan met prikkelgevoeligheid als gevolg van hoogsensitiviteit. Door praktische tips, het uitvoeren van oefeningen en het lezen van informatie krijg je meer inzicht in jouw hoogsensitiviteit. Je leert over de basisprincipes van prikkelverwerking en ontdekt hoe dit voor jou werkt. Je ontdekt jouw signalen van overprikkeling en onderprikkeling en je onderzoekt wat je kan doen om in balans te blijven. Je oefent met aandacht, zelfcompassie en zelfzorg.

naar module Hoogsensitiviteit

Sfeerafbeelding Fontys

Let op! Deze module kan ook nuttig voor je zijn als je niet hoogsensitief bent. Iedereen heeft er wat aan om met prikkels om te leren gaan. Daarnaast zijn er ook andere redenen bekend waarom je sensitiever kan zijn voor prikkels, zoals autismespectrumstoornis (ASS), aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), hersenletsel en (chronische) stress.