Sprint naar content

Ilse's tussenjaar

Tijdens je opleiding kan het zijn dat je erachter komt dat je niet de juiste studiekeuze hebt gemaakt. Dit was ook het geval bij Ilse. Hoe is ze in een tussenjaar beland? En hoe heeft ze haar tussenjaar ingevuld?

Mijn eerste studiekeuze en stoppen

Doordat ik goed was in plannen en organiseren ben ik voor mijn eerste studiekeuze bij de eventbranche terechtgekomen. Toen kwam CO IEMES in beeld. Ik voelde me meteen op mijn plek en vond dat deze studie perfect bij mij paste. Echter kwam ik er na drie weken al achter dat deze studie niet bij mij paste. Doordat ik van tevoren veel vooronderzoek had gedaan naar een opleiding wilde ik het niet snel opgeven. Toch was ik na drie maanden uiteindelijk gestopt.

Samen met mijn coach van CO IEMES was ik in gesprek gegaan om de vervolgstappen te bespreken. Zij heeft mij vervolgens in contact gebracht met een studiekeuzeadviseur. Mijn eerste stap was dus in gesprek gaan met een studiekeuzeadviseur, om te kijken waar mijn vraag lag en hoe ik het jaar erna wel een passende studie zou kunnen vinden.

Sfeerafbeelding Fontys

Opnieuw kiezen

Toen de eerste stap was gezet en ik dus actief aan de slag ging met het maken van mijn studiekeuze, ben ik mij gaan focussen op werk. Tijdens mijn studie werkte ik al in een ijssalon. Ik ben daar drie volle dagen gaan werken om mijn dagen te kunnen vullen en geld te verdienen. Uiteindelijk kwam een baan als legal assistent op mijn pad. Voor mijn studiekeuze twijfelde ik eigenlijk altijd tussen drie opleidingen; CO IEMES, HRM en HBO rechten. Ik zag deze baan als een mooie kans om uit te vinden of HBO rechten iets voor me was. Deze kans had ik dan ook gegrepen en ik was voor een half jaar twee dagen in de week werkzaam geweest als legal assistent. Dit heb ik met plezier gedaan, maar hierna wist ik wel zeker dat HBO rechten niet bij mij paste. Dat was voor mij de bevestiging dat HRM wel de juiste opleiding zou zijn.

Tip van Ilse

Ik denk dat het heel belangrijk is om buiten het werken en lekker geld verdienen, ook te focussen op wat je het jaar erna wil doen. Vooral bij het maken van een nieuwe studiekeuze is het belangrijk om ook ruimte in te plannen om dagen mee te gaan lopen in de praktijk of om te gaan proefstuderen.