Sprint naar content

Hoe zorg je dat je gezond & vitaal studeert?

Onregelmatig en druk leven, slecht eten en weinig slapen. Klinkt bekend?

Menig student kampt tijdens de studie met uitdagingen om energiek en gezond te studeren. Ook als student is het goed om minimaal elke dag een half uurtje te sporten of te bewegen. Je zit immers veel achter de computer. Daarnaast is ontspanning uiteraard ook van belang en is er in de Fontyssteden van alles te doen bij o.a. de verschillende studenten-, studentensport- en studentencultuurverenigingen.

Sfeerafbeelding Fontys

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Dennis Arts, docent-onderzoeker lectoraat Move to Be

Welzijn of nietes, tips voor je eigen vitaliteit


Iedereen wil zich fit en vitaal voelen maar dat blijkt in de praktijk nog best lastig te realiseren. De intentie is er, de motivatie vaak ook maar toch lukt het niet om minder te zitten, wat vaker te bewegen of om voldoende te slapen. Om maar een paar vitaliteitsbronnen te noemen. Hoe kan dat? Maar nog belangrijker, hoe krijg ik het wel voor elkaar. In deze webinar neemt Dennis Arts jou mee in het oerwoud van termen en definities. Mythes worden ontkracht, theorie wordt begrijpelijk gemaakt en je krijgt praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan. Dus wil je vitaler studeren dan gaan we werk maken van je vitaliteit. Kijk en doe mee!


#Lekkerhoor!

Drink een biertje, waag een dansje, vier het leven en geniet! Houd het gezellig en laat mensen zelf bepalen of ze alcohol willen drinken!

meer informatie

Fontys Rookvrij

Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle Fontyslocaties volledig rookvrij. Vanaf die datum is de wet Op weg naar rookvrije onderwijsterreinen van kracht. Dat geeft lucht!

meer informatie

Get Connected

Op Get Connected vind je allerlei (online) initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen, communities en aanbod voor hulp.

get connected

Sport en beweging

Je studentenleven bestaat natuurlijk niet alleen uit studeren. Ontspannen en even iets anders doen is natuurlijk ook belangrijk. Eén van de manieren om dat te doen in om te sporten, alleen of samen met medestudenten. Bekijk hoe je (meer) kan bewegen en sporten.

meer informatie Check je leefstijl

Stress?

Als je last hebt van stress, zijn er een aantal dingen die je onder andere kunt doen. Je vindt ze hier!

meer informatie

Centre of Health & Movement

Wil jij een health check doen? Of heb jij een blessure? Dan kunnen de studenten van Paramedische Hogeschool jou helpen via het Fontys Centre of Healt & Movement. Ga naar de website en maak een afspraak!

Lees verder voor meer informatie

Leefstijltraining+

Lukt het jou niet om aan je beweegdoelen te werken? Of wil je actiever worden, maar weet je niet hoe? Meld je nu aan voor individueel traject van 10 weken met een beweeg- en leefstijlcoach.

leefstijltraining +