Josanne Verhoof

Josanne Verhoof
Studie: Pedagogiek
Onderneming: Villa Bimbi Oppascentrale +

Wij van Villa Bimbi Oppascentrale + staan sinds februari 2019 met trots ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Onze oppasservice biedt ouders verlichting en ontspanning, doordat ons team bestaat uit gescreend en getraind personeel. Zij zijn getraind in Kinder-EHBO en Pedagogiek (opvoedkunde). Ons team is klaar om ervoor te zorgen dat ouders met een gerust hart de deur uit kunnen stappen en dat de kinderen het zullen ervaren als een feestje. Villa Bimbi is actief in en rondom ’s-Hertogenbosch.

Het concept is ontstaan vanuit eigen ervaringen binnen het oppassen en achtergrondkennis vanuit pedagogische invalshoek. Er is veel geleerd over opvoedingsaspecten, -vaardigheden en hulpvragen van ouders. Denk hierbij aan een oppas die last-minute afbelt, een nieuwe gedegen oppas zoeken maar alleen het buurmeisje kunnen vinden of het KDV/VSO/BSO te prijzig vinden of te lange dagen voor de kinderen dus opvang zoekt voor overdag. Door in te spelen op deze hulpvragen, zijn wij gestart met de oppascentrale. Op deze wijze dragen wij bij aan het verlagen van de draaglast van ouders.  

Binnen nu en drie jaar zal Villa Bimbi tevens de mogelijkheid bieden om opvoedingsondersteuning te ontvangen aan huis, voor hen die daar behoefte aan hebben. De oppascentrale biedt ons de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier een ingang te vinden binnen de gezinnen en de ondersteuning aan te bieden. Daarbij is de hulpverlening preventief, omdat men vroegtijdig aanwezig kan zijn binnen de gezinnen, in plaats van het oplossen van grotere problematieken.

Villa Bimbi heeft momenteel drie personeelsleden in dienst, welke allen de training hebben gedaan en staan te popelen om ingezet te worden binnen de nieuwe gezinnen. De trainingen worden gezien als zeer waardevol aspect, aangezien er ook tijdens de training is gebleken dat ‘vanzelfsprekendheden’ niet zo vanzelfsprekend blijken te zijn wat betreft de opvoeding en verzorging van kinderen.

Hetgeen waar Villa Bimbi momenteel in ontwikkeling in is betreft het financieel aspect en marketingvaardigheden. Door onder andere het leren van professionals, zorgt Villa Bimbi ervoor dat meer ouders gebruik kunnen maken van de dienst, waardoor zij meer ontspanning en plezier zullen ervaren.

Onze website geeft een volledige omschrijving van de dienst, waarbij het tevens de weg is om te boeken: www.villabimbi.nl