Sprint naar content
Dé plek waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en praktische informatie vindt. Ook vind je hier mooie initiatieven die kunnen inspireren of waar je je bij kunt aansluiten.

Get Connected

Connected zijn tijdens je studie. Op Get Connected vind je allerlei initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen en communities. Ben je op zoek naar nieuwe contacten met studenten of wil je kennis maken met gelijkgestemden? Bekijk alle bestaande initiatieven of deel met ons jouw plannen. Get connected!

Trainingen/workshops/events voor studenten

Na Examen Dagen
06 jun 2023 09:00 - 18:00
Programma

De NED is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor aankomende studenten in Eindhoven van zowel de TU/e als de Fontys Hogeschool. Tijdens de NED kan je een eerste indruk krijgen van het Eindhovense studentenleven. Tijdens het evenement maak je kennis met de studentenverenigingen, de stad Eindhoven en de studenten zelf. Dit jaar zal de NED plaatsvinden op dinsdag 6 juni, woensdag 7 juni, donderdag 8 juni, en vrijdag 9 juni.

Dutch Technology Festival
08 jun 2023 09:00 - 17:00
Programma

Ontdek de impact van technologie tijdens #DutchTechFest
In juni staat Dutch Technology Festival in het Klokgebouw (8 & 9 juni) en op diverse hotspots in de Brainportregio (10 juni) op de agenda. Tijdens Dutch Technology Festival kunnen jongeren zien en beleven dat technologie fun is én oplossingen biedt voor maatschappelijke uitdagingen in health, mobility, food, security en energy.

8 & 9 juni: Het Klokgebouw transformeert tot hightech experience
De vraag naar technisch talent is groot. In alle sectoren. Op elk niveau. Voor technische denkers en doeners zijn de mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de tech-sector eindeloos. In het Klokgebouw Eindhoven ga je op 8 en 9 juni technologie proeven, ervaren, beleven en ontdekken. En je krijgt meteen een beeld welke studie hier dan bij hoort!

10 juni: High Tech Ontdekkingsroute
Hightech is een belangrijke pijler voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties waar we in onze regio trots op zijn. Tijdens het festival zetten bedrijven en kennisinstellingen op 10 juni hun deuren wagenwijd open. Zij bieden een kijkje achter de schermen tijdens de High Tech Ontdekkingsroute.

Keuzetraject Explore | Eindhoven
14 jun 2023 09:00 - 12:00
Programma

Explore is een intensief keuzeprogramma met groepslessen en coachgesprekken voor alle studenten die twijfelen over hun studiekeuze of die al zijn gestopt met hun studie. 

Data: 14, 21, 28 juni, 5, 12 en 19 juli 2023

Trainer: Leonie Holleman

Studeren met dyslexie | Tilburg
14 jun 2023 13:00 - 16:00
Programma

Tijdens deze workshop van 3 uur geven we jou de gelegenheid om je ervaringen met studeren met dyslexie te delen met medestudenten die ook dyslexie hebben.

We gaan het o.a. hebben over de verschillende communicatiestijlen tussen jou en niet-dyslectische studenten, stress en ontspanning en concentratielekken.

Data: donderdag 14 juni 2023 van 13:00 tot 16:00

Trainers: Leontine Jansen en Marga Spruijt

Showcase 2023 Break the mold - dansvoorstelling | Eindhoven
18 jun 2023 14:30 - 22:30
Programma

Deze showcase kan beschouwd worden als de ‘eindshow’ van het dansjaar voor alle leden van E.S.D.V. Footloose, de studentendansvereniging van Eindhoven. Alle choreografieën in de voorstelling worden opgevoerd door leden van Footloose met verschillende niveaus in ervaring. Bovendien worden alle choreografieën gemaakt door enthousiaste Footloose leden en docenten zelf. Het thema dit jaar is Break the Mould: een einde maken aan het beperkend patroon van gebeurtenissen of gedrag door dingen op een uitgesproken andere manier te doen. Dansen is inclusief en open voor iedereen. Ieder lid van Footloose en het publiek is welkom en wordt aangemoedigd om op zoek te gaan naar hun ware identiteit. De Showcase is het moment om de ware identiteit te tonen en te omhelzen. Als dansvereniging houden ze nergens meer van dan samen dansen. Het is wat ze verbindt en het laat ze deel uitmaken van een gemeenschap. Deze
gemeenschap is waar vriendschappen ontstaan en herinneringen worden gemaakt. Kom en zie de verschillende dansstijlen in één grote voorstelling samen. Voel de energie die ontstaat wanneer een groep samen danst. Het wordt ongetwijfeld een buitengewone, fantastische voorstelling!

Doppio Sterproductie "Op de dwazen!" | Eindhoven
24 jun 2023 20:00 - 14:30
Programma

Doppio, de studenten toneelvereniging van Eindhoven, speelt in juni de voorsteling Op de dwazen! in het Parktheater. 

Op tegendraadsheid!
De zoektocht naar waarheid
De schilders, de dichters, de kunst
Koester de dwaas die droomt
Met gekheid en vuur overstroomd
Koester het hartenzeer
Dat leidt ons telkens weer.

We volgen Benjamin, een jonge componist die wil doorbreken in de grote theaters. Kort voor zijn dertigste verjaardag wordt hij echter bevangen door angst en begint hij zijn levenskeuzes in twijfel te trekken.
 
Ook zien we Lucas & Noa. Lucas droomt ervan zijn eigen café te openen. Wanneer hij Noa - actrice slash serveerster - ontmoet vinden ze elkaar in hun passie. Al komen ze er snel achter dat liefde en carrière niet altijd samen gaan. Omringd door hun even getalenteerde vrienden staan ze voor de keuze: werk of liefde. Wat zegt je hart?

Op de dwazen! is een musical van en voor mensen die hun dromen najagen, ondanks alle bezwaren en obstakels. Omdat je niet anders kan. Omdat je niets anders wilt. Omdat niks zoveel schoonheid - en soms pijn - geeft dan je hart volgen.

Dutch Design Week
21 okt 2023 09:00 - 17:00
Programma

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. We zien het als onze opgave te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken.

Glow - lichtfestival
11 nov 2023 18:30 - 23:00
Programma

GLOW, het jaarlijkse lichtkunstfestival in Eindhoven, keert breder terug dan ooit tevoren op 11-18 november 2023. Tijdens thema ‘The Beat’ wordt de regio bij elkaar gebracht door innovatieve lichtkunstwerken in de omliggende gemeenten te tonen. Het wordt een unieke ervaring én ontmoeting voor bewoners en bezoekers van alle leeftijden en achtergronden.

Afgestudeerd? Gefeliciteerd!

Ben jij straks klaar met je opleiding? Dan zit je vast al met je hoofd bij je diploma-uitreiking, zomerplannen, vervolgstudie of eerste baan. Maar heb je ook al nagedacht over wat je bij DUO moet regelen voor je studiefinanciering en/of studentenreisproduct? Met de online wijzigingshulp op duo.nl/klaarmetjestudie weet jij binnen 1 minuut wat je moet regelen.

naar klaar met je studie

Fontys Buddyplatform

Ben jij zelf ouderejaarsstudent en wil jij studenten helpen met het maken van een soepele start binnen je opleiding? Wellicht heb je zelf een ondersteuningsbehoefte (gehad) en wil je nu andere studenten op weg helpen? Geef je dan op als studentbuddy!

naar Fontys buddyplatform

Concentratie & Uitstelgedrag

Leren voor tentamens? Projecten die moeten worden opgeleverd? Afronding van jouw stage of minor? Voor jou als student is het nu een drukke tijd. Wil je je beter concentreren of aan de slag met uitstelgedrag? Check dan nu Fontys Helpt en luister een podcast, ga zelf aan de slag met oefeningen of volg een training.

naar omgaan met concentratieproblemen