Sprint naar content
go to Fontys Helps - (english) go to Fontys Helps - (english)
Dé plek waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en praktische informatie vindt. Maar ook mooie initiatieven die kunnen inspireren of waar je je bij kunt aansluiten.

Get Connected!

Vind allerlei initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen en communities.

Get Connected!

Goede geldvoornemens 2023

Was 2022 voor jou ook een financieel uitdagend jaar? Grip op je geld is door de hoge inflatie en vele prijsveranderingen belangrijker dan ooit. Het Nibud kan je helpen met goede geldvoornemens voor dit jaar. Word én blijf in 2023 financieel fit met de gratis Nibud Jaarplanner e-mailcoaching.

Meer info over Nibud e-mailcoaching Meer info over studeren en financiën

Trainingen

Er gaan begin 2023 verschillende trainingen van start, o.a. een nieuwe mindfulness training voor studenten. Ook zijn er trainingen op het gebied van assertiviteit, omgaan met perfectionisme en studietwijfel (groepstraject Explore).

Naar het trainingsaanbod

Bokscoaching

Merk je dat je geregeld te veel stress ervaart en dat het je belemmert? Of dat je juist dat je motivatie niet kan vinden? Wil je meer inzicht krijgen in jouw eigen handelingswijze? En wil je dat vooral op een actieve manier doen? Dan is bokscoaching wellicht iets voor jou. ** Nieuwe data bekend voor locatie Eindhoven **

Meer informatie en meld je aan!

Trainingen/workshops/events voor studenten

The queer source circle | Online
27 feb 2023 16:00 - 17:00 uur
The Queer Source Circle is an initiative by Fontys Pride to share your Queer sources of inspiration these days. Take a fragment of your source, share it with us and let's chat about it. Let's inspire each other!
Workshop voor studiekiezers Eindhoven
09 mrt 2023 13:30 - 16:00 uur
nog 4 plaatsen

Onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur sta je tijdens de workshop stil bij wat jij voor type persoon bent, welke richtingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden en kijk je naar welke actie jou helpt om een studiekeuze te kunnen maken.

Trainer: Nicole Sponselee

  Interessetest:

  Vóór de workshop zal je worden gevraagd een interessetest in te vullen. De resultaten van deze test worden vervolgens besproken tijdens de workshop. Zorg dus dat je de test hebt ingevuld voordat je deelneemt aan de workshop!

  Deelname en aanmelding:

  • Minimaal 2, maximaal 6 studenten
  • Aanmelden kan hieronder tot 2 maart 2023

  Workshop voor studiekiezers online | Online
  14 feb 2023 13:30 - 16:30 uur
  Volgeboekt

  Onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur sta je tijdens de workshop stil bij wat jij voor type persoon bent, welke richtingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden en kijk je naar welke actie jou helpt om een studiekeuze te kunnen maken.

  Trainer: Irene Belmon

   Interessetest:

   Aan het begin van de workshop zal je een interessetest invullen (+/- 30 minuten). De resultaten van deze test worden vervolgens besproken tijdens de workshop.

   Deelname en aanmelding:

   • Minimaal 2, maximaal 6 studenten
   • Aanmelden kan hieronder tot 7 februari 2023
   Masterclass 1: de menstruatiecyclus | Online
   08 mrt 2023 09:30 - 10:30 uur

   Sommige vrouwen menstrueren zonder een centje pijn, andere zijn iedere maand dagen of zelfs weken van slag. Een cyclus gaat gepaard met grote pieken en dalen in de hormoonhuishouding. Die wisselingen hebben gevolgen voor hoe vrouwen zich voelen, waar ze (bijvoorbeeld qua eten) behoefte aan hebben en hoeveel energie ze hebben. Onze maatschappij gaat er stilzwijgend vanuit dat mensen iedere dag min of meer consistent presteren. Voor vrouwen die erg gevoelig zijn voor hun cyclus is dat lastig.

   In deze masterclass door huisarts Chantalle Burgers en georganiseerd door Fontys Vitaal hoor je (opnieuw) wat er met je lichaam gebeurt tijdens de cyclus, hoe de cyclus (net als het jaar) bestaat uit vier seizoenen (lente, zomer, herfst en winter), wat de effecten daarvan kunnen zijn op hoe je je voelt, op je humeur, op je behoefte aan intimiteit, op hoe je presteert en hoe je ermee om zou kunnen gaan. Ook de effecten van de pil, bijvoorbeeld op je libido en je gevoel van welbevinden, komen ter sprake en welke invloed je cyclus heeft op fysieke prestaties, bijvoorbeeld sporten. Verder krijg je een aantal nuttige tips.

   Je hoeft je niet aan te melden. Via de link kun je het webinar bekijken.

   Masterclass 2: de overgang | Online
   08 mrt 2023 11:15 - 12:15 uur

   In de overgang worden de laatste eitjes losgelaten. Al zo’n zes jaar voor de daadwerkelijke overgang wordt de cyclus onregelmatig. Na de laatste menstruatie houden sommigen vrouwen tot wel tien jaar klachten. De productie van oestrogeen in de eierstokken komt namelijk na de laatste menstruatie stil te liggen. Oestrogeen wordt gezien als een feel-good-hormoon. Het laat je huid glanzen, zorgt voor symmetrische gelaatstrekken en geeft je een vrouwelijk gevoel. Als dat wegvalt, heeft dat gevolgen voor je energie, je libido, je concentratievermogen, je humeur en je algehele gevoel van welbevinden. Het duurt vaak even voor je je weer tot die nieuwe situatie weet te verhouden. In deze masterclass van huisarts Chantalle Burgers hoor je wat er precies in je lijf gebeurt, welke gevolgen dat heeft en hoe je ermee kunt omgaan. Tip van de sluier: een verandering in je eetpatroon kan helpen.

   Je hoeft je niet aan te melden. Via de link kun je het webinar bekijken.

   Masterclass 3: testosteron | Online
   08 mrt 2023 14:00 - 15:00 uur

   Hoewel testosteron wordt gezien als een typisch mannelijk hormoon komt het – net als oestrogeen – zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Wel is er een significant verschil. Vrouwen hebben meer oestrogeen, mannen meer testosteron. Testosteron geeft energie en zelfvertrouwen maar maakt ook dat je meer op jezelf gericht bent en minder op de ander. In die zin staat testosteron haaks op oestrogeen, dat juist zorgt voor empathie en verbondenheid. Vanaf het 35ste levensjaar neemt bij mannen de hoeveelheid testosteron af met ongeveer één procent per jaar. Daardoor verandert de balans testosteron-oestrogeen. Gevolg: minder energie, haantjesgedrag en libido, en meer zachtheid en empathie. Maar ook minder sterke botten en minder spiermassa, iets wat (oudere) mannen die veel sporten bekend in de oren zal klinken.


   In sommige functies komt testosteron van pas, in andere oestrogeen. Net als vrouwen die in de overgang zijn kunnen mannen die minder testosteron hebben enigszins in verwarring raken over wie ze zijn. Wat doet het met jou? En kun je er iets aan doen? Dat hoor je in deze masterclass van huisarts Chantalle Burgers. Tip van de sluier: ook hier kan leefstijl een belangrijke rol spelen.

   Je hoeft je niet aan te melden. Via de link kun je het webinar bekijken.

   Misschien ook interessant voor jou?