Handige links

Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap wil jou zo goed mogelijk voorzien van informatie omtrent ondernemerschap. Natuurlijk houden wij ook de omgeving in de gaten en daarbij zien we veel interessante initiatieven en bedrijven die ook belangrijk zouden kunnen zijn voor jou als ondernemer:

  • Erasmus for Young Entrepreneurs: Een exchange programma voor ondernemers dat wordt gefinancierd door de EU. Het biedt jou de kans om te werken om als jonge ondernemer te werken aan je onderneming in het buitenland. De uitwisseling van ervaring vindt plaats tijdens een verblijf bij de ervaren ondernemer, wat jou helpt de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om een kleine onderneming te runnen.De ontvangende ondernemer profiteert van nieuwe perspectieven op zijn/haar bedrijf en krijgt de gelegenheid om met buitenlandse partners samen te werken en over nieuwe markten te leren.
    Lijkt het je wat om je ondernemersskills te verdiepen in het buitenland? Neem dan een kijkje op de site http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.
  • Stappenplan voor ondernemers: De rabobank denkt graag mee met ondernemers. Zij hebben dan ook een overzichtelijk stappenplan gemaakt voor de beginnende ondernemer. Kijk eens op hun website.
  • Octrooi aanvragen? Er bestaan verschillende mogelijkheden en opties voor het beschermen van je product of dienst. Kijk eens op de website van RVO.
  • Ondernemen in Tilburg: Tilburg is een bruisende, diverse stad volop initiatieven voor en door ondernemers. Make it in Tilburg is daarom als platform opgericht om ondernemers te informeren over Tilburg als stad om vanuit en in te ondernemen. Maar ook om Tilburg als ondernemersstad te ontdekken via inspirerende verhalen en voorbeelden. Daarnaast vind je er alle praktische informatie die je nodig hebt als ondernemer om je te kunnen vestigen of om verder te komen met je onderneming. Neem jij ook een kijkje op het platform? www.makeitintilburg.nl
  • Domeinnaam vastleggen of een website maken? Kijk dan eens op de site van MijnDomein. Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap heeft een samenwerking met MijnDomein waardoor jij het eerste jaar voordelig een domeinnaam kunt vastleggen en je website eenvoudig kunt opzetten. Voor meer informatie kijk op deze website.