Hoe zorg je dat je gezond & vitaal studeert?

Onregelmatig en druk leven, slecht eten en weinig slapen. Klinkt bekend?

Menig student kampt tijdens de studie met uitdagingen om energiek en gezond te studeren. Ook als student is het goed om minimaal elke dag een half uurtje te sporten of te bewegen. Je zit immers veel achter de computer. Daarnaast is ontspanning uiteraard ook van belang en is er in de Fontyssteden van alles te doen bij o.a. de verschillende studenten-, studentensport- en studentencultuurverenigingen.

Sfeerafbeelding Fontys

Sport en beweging

Je studentenleven bestaat natuurlijk niet alleen uit studeren. Ontspannen en even iets anders doen is natuurlijk ook belangrijk. Eén van de manieren om dat te doen in om te sporten, alleen of samen met medestudenten. Bekijk hoe je (meer) kan bewegen en sporten.

meer informatie

Stress?

Als je last hebt van stress, zijn er een aantal dingen die je onder andere kunt doen. Je vindt ze hier!

meer informatie

Fontys Rookvrij

Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle Fontyslocaties volledig rookvrij. Vanaf die datum is de wet Op weg naar rookvrije onderwijsterreinen van kracht. Dat geeft lucht!

meer informatie

Mindfulness sessie?

Ook kan het je helpen om bewust te ontspannen door bijvoorbeeld een mindfulness sessie te volgen. Deze sessies worden twee keer per week georganiseerd door Angelique Hendriks en Bianca Peersman via Microsoft Teams Mindfulness.

Maandagen van 16.00 tot 16.30

Donderdagen van 16.00 tot 16.30

Naar de mindfulness sessie

Stay Connected!

Sociaal contact is belangrijk voor de algemene gemoedstoestand. Via Stay Connected vind je tips en ideeën om de soms eenzame Coronatijd door te komen.

Stay Connected

Check je leefstijl

Wil je weten hoe vitaal jij nou eigenlijk in het dagelijks leven bent? Dat kan onder andere door het doen van een gezondheidstest!

meer informatie

Vitaliteitsweek

In september is het weer Vitaliteitsweek: een week met nóg meer tips en tricks en toffe, gratis workshops om zo vitaal mogelijk jouw studententijd door te komen! Meer informatie is binnenkort beschikbaar.